Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Care a fost opinia savanților de-a lungul secolelor, referitoare la existența vieții după moarte

creier-moarte

Sir Isaac Newton (1642-1727), a descoperit legea gravitatie, legea miscarii si compozitia luminii. El a crezut in existenta vietii dupa moarte precum si in invierea trupului pentru ziua de judecata. Intrebat fiind de studenti cum crede el ca poate invia un trup care a putrezit si devenit tarana, Newton le-a explicat printr-o demonstratie. In laborator a pus pe masa un pumn de nisip si a adus niste pilitura de fier, a amestecat-o cu nisipul si i-a intrebat daca mai pot alege pilitura de nisip.

Toti au fost de parere ca nu se mai poate alege. Atunci el a luat un magnet, l-a purtat deasupra nisipului si toata pilitura a fost atarsa de magnet. “Tot asa”, a spus el – “Dumnezeu poate extrage din pamant in ziua aceea toate particulele noastre”.

Benjamin Franklin (1706-1790), fizician si filozof american, a zis: “Un om nu e complet nascut pana ce nu a trecut prin moarte. Eu cred a sufletul omului e nemuritor si va fi tratat cu dreptate intr-o viata, avand in vedere conduita sa de aici”. Iar pe epitaful sau a pus sa se scrie cuvintele: “Corpul lui Benjamin Franklin, ca si copertile unei carti invechite cu continutul rupt si cu tittlul sters zace aici ca hrana viermilor, totusi lucrul sau nu va fi pierdut, caci, asa cum a crezut, el va aparea intr-o noua editie revizuita si imbunatatita de Autor.”

Dr Werner von Braun (1912-1977), expert in zborurile spatiale, varf intre savantii vremii noastre, a fost si un bun credincios. A afirmat urmatoarele: “Credinta in Dumnezeu si nemurire ne da taria morala si calauzirea etica de care avem nevoie pentru orice actiune in viata noastra zilnica.

In lumea noastra moderna multora li se pare ca stiinta a facut ca ideile religioase sa fie ceva ramas in urma, ceva demodat. Dar eu cred ca stiinta are o reala surpriza pentru cei necredinciosi. Stiinta, de exemplu, ne spune ca in natura, nimic, nici chiar cea mai mica particula, nu poate dispare fara urma. Ganditi-va pentru un moment la aceasta. Si de indata ce te gandesti, gandurile tale despre viata nu vor mai fi aceleasi.

Stiinta a demonstrat ca nimic nu dispare fara urma. Natura nu cunoaste extinctia. Tot ce cunoaste e transformarea. Acum, daca Dumnezeu aplica acest principiu la cele mai mici si neinsemnate parti ale universului Sau, oare nu are sens sa afirmam ca El il aplica si la coroana creatiei Sale – la sufletul omului? Eu cred ca da. Si tot ce stiinta m-a invatat pe mine si continua sa ma invete, imi intareste credinta in continuitatea existentei noastre spirituale dupa moarte. Nimic nu dispare fara urma.”

Charles Panati, fizician,, fost profesor la Universitatea Columbia si readctor stiintific la revista “Newsweek”, autor al mai multor carti, printre care si “Hartiile lui Geller: Observaii stiintifice asupra puterilor paranormale ale lui Uri Geller”, a scris si in revista “Family Circle” nr 11/1976: “Cum e sa mori?…Datorita tehnicii moderne de reanimare numarul anual al persoanelor care sustin ca au vazut moartea trece de o mie. In timpul acelor minute cand chiar cel mai bun echipament medical nu mai poate detecta nici pulsul inimii, nici impulsuri ale creierului, “mortul” raporteaza ca a fost constient de tot ce s-apetrecut in jurul sau.”

Roger C. Sider, profesor la Universitatea Rochester Medical Center New York, intr-un articol intitulat “Noua biologie in cautarea sufletului”, publicat in revista “Christianity Today”, februarie 1978, scria: Biologia moderna e in mijlocul unei fundamentale examinari de sine..Ea a apucat intr-o directie buna…Noua biologie are nevoie de suflet”.

Edgar Mitchell, astronautul care a zburat cu Apollo 14 spre luna, a facut cercetari asupra fenomenelor psihice si crede ca potentailul nostru ca fiinte umane este total nelimitat. El spune urmatoarele: “Daca mintea influenteaza materia, atunci aceasta sugereaza ca mintea nu e oproprietate a matriei, ci mai mult, ca materia e o proprietate a mintii, sau un rezultat a mintii.”

Pierre Lecomte de Nouy, fizician detinator al Premiului Nobel, in cartea sa “Destinul uman, vorbeste de neobositul efort de a se apropia mai mult de Dumnezeu si conchide ca, “destinul omului nu e limitat la existenta sa pe pamant si niciodata el nu trebuie sa uite acest fapt.”

James H Sauncey, savant contemporan, detinator a zece titluri academice, in lucrarea sa, Science returns to God”, Grands Rapids, 1971, pag 91 spune: “Cand moartea rupe perdeaua, imediat, cealalta lume ne va fi evidenta. O buna analogie a doctrinei Biblice despre moarte este transformarea omidei in fluture. Omida isi depune trupul vechi in crisalida si apoi iese cu un trup nou, infinit mai liber si mai frumos.”

download

CERCETATORI CARE AU VERIFICAT EXISTENTA VIETII DUPA MOARTE

1. Dr. Maurice S. Rawlings, profesor la Universitatea Tennessee, specialist in bolile cardiovasculare, autor al cartii “Dincolo de portile mortii”, da relatarile a peste 100 de pacienti.

2. Dr. Elisabeth Kubler Ros, Director adjunct al Sectiei de Psihiatrie a Universitatii din Chicago da peste 1000 de cazuri. Este autoarea lucrarii “Experienta mortii”

3. Dr. Charles Garfield de la Centru Medical al Universitatii California si cecetator stiintific la Institutul de Cercetare a cencerului de pe langa Universitatea California din San Francisco.

4. Dr Karlis Osis de la Societatea Americana de Cercetari Pshicie New York care in perioada 1960-1976 a strans 877 de cazuri

5. Dr Robert Van de Cstle, Directorul Laboratorului Universitatii Virginia

6. Dr Erlendur Haraldsson, profesor de psihiatrie la niversitatea din Yowa. A publicat studiul efectuat pe 114 persoane

7. Dr Raymond Moody, medic la Spitalul Universitatii Virginia, autor al lucrarilor “Viata dupa viata” si “Reflectii asupra vietii dupa viata”

8. D Fred W. Schoomaker, Directorul Serviciului Cardiovascular la Spitalul Sf. Luca din Denver timp de peste 19 ani, a colectat rapoartele a peste 2300 de pacienti din care mai mult de 1400 au fost confruntati cu moartea. La unii electro-encefalograma era inexistenta pentru perioade de 30 minute pana la 3 ore, apoi au revenit la viata.

sursa: believeit.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.