Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Citește în continuare câteva trucuri pentru a te bucura de un somn mai odihnitor

somn linistit

Uneori ne trezim dimineața cu senzația că nu am dormit deloc, deși ne-am băgat în pat obosiți și convinși că ne vom recăpăta energia pierdută în timpul zilei. Este foarte frustrant să te simți obosit în fiecare zi. 27 și vei descoperi câteva trucuri pentru a te bucura  de un somn mai odihnitor.

Unul dintre cele mai neplăcute lucruri care ți se pot întâmpla este să nu reușești să te odihnești bine în timpul nopții. Dacă această situație se prelungește pe o perioadă lungă de timp, ea poate deveni o problemă serioasă de sănătate. Lipsa somnului te face irascibil și supărat pe întreaga lume. 

Prin urmare, este necesar să găsești o soluție pentru a scăpa de această problemă. Poți începe prin a-ți nota recomandările următoare pentru a te bucura de un somn mai odihnitor.

  • Unul dintre cele mai importante lucruri pentru a te putea odihni este să respecți un program de somn. Asta înseamnă că trebuie să te culci la aceeași oră în fiecare zi și să dormi cel puțin șapte ore pe noapte. În acest fel corpul se obișnuiește cu această rutină, iar ție îți va fi mai ușor să adormi și să capeți odihna de care ai nevoie pentru a începe ziua relaxat și plin de energie.
  • O altă modalitate de a adormi mai repede și de a te bucura de un somn profund constă în a face un duș fierbinte cu o jumătate de oră înainte de culcare. Apa caldă relaxează musculatura și eliberează tensiunea acumulată în timpul zilei, având în general un efect calmant.
  • Mamele și bunicile noastre ne sfătuiau să bem înainte de culcare un pahar cu lapte cald, poate chiar îndulcit cu o lingură de miere. Acest truc chiar funcționează. Dacă ai intoleranță la lactoză este mai bine să îl eviți, deoarece îți va provoca neplăceri ce pot avea chiar efectul contrar, împiedicându-te să dormi bine.
  • Dacă ai probleme cu somnul, trebuie să eviți consumul de băuturi ce conțin cofeină, cum ar fi cafeaua. Dacă este neapărat nevoie poți să le bei dimineața, dar niciodată înainte de culcare, deoarece cofeina te împiedică să te odihnești, la fel ca și alcoolul.
  • Un alt lucru ce îți strică somnul este obiceiul de a servi o masă copioasă înainte de culcare. Seara este mai bine să consumi mâncăruri ușoare, cum ar fi o salată sau ceva asemănător și să aștepți cel puțin două ore până să te culci.
  • Un pat confortabil este o condiție esențială pentru un somn odihnitor. Salteaua trebuie să aibă o fermitate medie, adică să nu fie nici prea moale, nici prea tare. Același lucru este valabil și pentru perne – acestea trebuie să te ajute să ai o poziție comodă atunci când dormi, fără să îți provoace disconfort.
  • Asigură-te că în cameră este o temperatură adecvată, nici prea ridicată, nici prea scăzută. În plus, îndepărtează toate sursele de lumină și zgomot care îți pot perturba odihna.

Articol relatat de portalul dozadesanatate.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.