Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Cauza tuturor bolilor degenerative, dezvăluită de un celebru doctor american

Odata incheiat procesul digestiei, alimentele, conform calitatii proteinelor, hidratilor de carbon, grasimilor, mineralelor si vitaminelor pe care le contin, vor genera o conditie de aciditate sau de alcalinitate in organism.

Rezultatul acidifiant sau alcalinizant se masoara prin intermediul unei scale numite pH, ale carei valori sunt cuprinse intre 0 si 14, pH-ul 7 fiind un pH neutru. Este important sa cunoastem cum alimentele acide si cele alcaline afecteaza sanatatea. Pentru ca celulele sa functioneze corect, pH-ul acestora trebuie sa fie usor alcalin. La o persoana sanatoasa, pH-ul sangelui este intre 7,40 si 7,45.

Dr. Robert Young, microbiolog si nutritionist din Statele Unite, a studiat ani de zile aciditatea sangelui, considerand-o, alaturi de alti specialisti din domeniu, principala cauza a bolilor din epoca moderna.  “Nivelul pH-ului din toate materiile fluide ale organismului nostru afecteaza fiecare celula din corp. intregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescuta cronica corodeaza tesuturile organismului iar, daca nu este tinuta sub control, intrerupe activitatea si functionarea celulelor, de la bataile inimii pana la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afecteaza insasi viata. Ea se afla la baza tuturor bolilor si imbolnavirilor.”, arata doctorulzilei.

Boala apare intr-un mediu acid (pH acid). Daca nu normalizam pH-ul sangelui, este dificil sa vindecam mai ales bolile grave.

Majoritatea acestor boli cauzate de un pH acid este provocata de o alimentatie proasta, care include un exces de carne si grasimi saturate. Emotiile au, de asemenea, un rol important, deoarece cele negative precum furia sau tristetea blocheaza organe ca ficatul sau intestinele, impiedicand astfel corecta lor functionare.

Consecintele unei aciditati marite a organismului sunt: corpul nu mai absoarbe corect vitaminele si mineralele, celulele au carente nutritionale, este dificila repararea celulara si eliminarea metalelor grele, tumorile pot creste mai repede, pot aparea artrita reumatoida, fibromialgia, sindromul de oboseala cronica, osteoporoza, diabetul, lupusul, tuberculoza, hipertensiunea arteriala, valorile ridicate de colesterol, bolile cardiace, cancerul ca urmare a unui nivel extrem de aciditate, eczemele, acneea, pietrele la vezica biliara, herniile, anxietatea, tulburarile de comportament, insomniile, nervozitatea, palpitatiile si durerile musculare.

Dr. Robert Young confirma prin studiile sale toate acestea: “Excesul de aciditate din organism este cauza tuturor bolilor degenerative. Cand se distruge echilibrul, iar organismul incepe sa produca si sa depoziteze mai multa aciditate si mai multe deseuri toxice decat poate elimina, atunci incep sa se manifieste diferite dureri si afectiuni.
Este cancerul cauzat de aciditate?

Dr. Otto Heinrich Warburg a afirmat: “Lipsa de oxigen si aciditatea sunt doua fete ale aceleiasi monezi: daca o aveti pe una, o aveti si pe cealalta. Substantele acide resping oxigenul; in schimb, substantele alcaline atrag oxigenul. Privarea unei celule de 35% din oxigenul sau timp de 48 ore o poate transforma in celula canceroasa.”

In lucrarea sa “Metabolismul tumorilor”, Warburg a demonstrat ca toate formele de cancer sunt caracterizate de doua conditii de baza: acidoza si hipoxia (lipsa de oxigen). A descoperit de asemenea, ca celulele canceroase sunt anaerobe (nu respira oxigen) si nu pot supravietui in prezenta nivelelor ridicate de oxigen.

Dr. Theodore A. Baroody afirma la randul sau in cartea numita “Alkalize or Die” (“Alcalinizati sau muriti”): “in realitate nu conteaza numarul bolilor, ceea ce conteaza este ca toate provin din aceeasi cauza…multe deseuri acide in corp!”.

Sportul ajuta la alcalinizarea organismului Exercitiul fizic ne oxigeneaza intregul corp si pune in miscare sistemul limfatic si totodata ne permite sa eliminam, prin procesul transpiratiei, toxinele acumulate in corp si sa eliminam aciditatea din tesutul adipos.

Alimentele acide lasa in organism reziduuri cu numeroase consecinte nefaste asupra digestiei. Ele obosesc organele interne si altereaza functionarea lor.

Deoarece acidoza provoaca inflamatii si distruge celulele, organismul va incepe sa utilizeze steroizii, electrolitii, apa, lipidele (colesterolul) pentru combaterea aciditatii. Aceasta va avea ca urmare deshidratarea la nivel atat intracelular, cat si extracelular. Ceea ce este necesar in acest caz este ca in locul alimentelor generatoare de aciditate sa consumam alimente care creeaza alcalinitate in organism. Consumul de alimente care creeaza alcalinitate, in principal fructe si legume sub forma de suc sau in stare cruda va initia procesul de detoxificare si de rehidratare a organismului.

Conform dr. Robert Morse, alimentele se pot imparti in doua mari categorii: alimente care produc reactii acide in organism si alimente care produc reactii alcaline.

Alimentele de acidificare incetinesc, inhiba sau blocheaza procesul de detoxificare. Ele sunt

Alimente alcaline

Dintre toate alimentele, vegetalele cu frunze verzi sunt recunoscute ca fiind cele mai alcalinizante pentru corp.Frunzele verzi sunt cea mai buna sursa de minerale alcaline, au un continut ridicat de fibre vegetale, au proprietati calmante si anti-stres si sunt cea mai buna sursa de clorofila. Citiți mai mult pe caplimpede.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.