Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Ce ne ascund guvernele postdecembriste ale României, în legătură cu Nicolae Ceaușescu

nicolae-ceausescu

Mă așteptam ca alții să scrie despre acest subiect, nu un fiu de ”dușman al poporului”, cum erau denumiți refugiații din Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, de către nomenclatura partidului comunist.

Dar Istoria nu iartă. S-a dovedit cu prisosință, că adevărații dușmani ai poporului român erau urmașii celor care îi maculau cu acest epitet, pe cei care și-au lăsat agoniseala de o viață obținută prin muncă și au fugit din calea trupelor sovietice.

Banii europeni cuveniți acestor români bătuți de soartă, drept despăgubire pentru averile lăsate în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, au dispărut fără urmă prin ”grija” unor guvernanți corupți. Legea 290/2003 votată în Parlamentul României pentru plata despăgubirilor, a rămas literă moartă pe hârtie. Banii europeni cuveniți refugiaților au fost însușiți de nomenclatura postcomunistă.

Nicolae Ceaușescu intenționa să se debaraseze de comunism

La începutul lunii septembrie 1988, am avut o întâlnire cu generalul Ilie Ceaușescu, șeful de facto al armatei, la Ministerul Apărării Naționale, în legătură cu participarea mea, ca instructor, la formarea primei unități militare specializată în mijloace psihotronice de luptă.

La sfârșitul convorbirii, un ofițer superior din M.Ap.N. (care în prezent este general) a primit ordin de la generalul Ilie Ceaușescu să mă ducă cu mașina, să văd ceva important. Am mers pe cheiul Dâmboviței, până la stăvilarul Crângași și ofițerul mi-a atras atenția asupra faptului, că nu mai exista nici un însemn comunist în grilajul nou instalat pe marginea răului Dâmbovița regularizat, și nici pe stâlpii de fontă instalați pentru iluminatul public.

Ofițerul a mai spus că datoria externă a României a fost plătită până la ultimul dolar și de acum urmează un trai decent pentru toți cetățenii României. Un alt ofițer din preajma generalului Ilie Ceaușescu, mi-a spus franc, că zilele comunismului în România erau numărate. Ceea ce urma să se întâmple, nu s-a mai întâmplat.

Din cauza evenimentelor controversate din decembrie, 1989. Între timp, datoria externă postdecembristă a României, la finalul anului trecut era de 90,9 miliarde euro. (Sursa: Banca Națională a României). Datorie pe care o vor plăti cetățenii României, prin reducerea dramatică a nivelului lor de trai.

Râul Dâmbovița (foto), regularizat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu. Înainte de regularizare erau inundate frecvent subsoluri din cartiere adiacente și colcăiau șobolanii pe râul colmatat.

dambovita

Regularizare la care se adaugă construcții de fabrici, uzine și combinate siderurgice pentru produsele cărora aveam piețe de desfacere externe, hidrocentrale și Canalul Dunăre-Marea Neagră, sisteme de irigații, flota de pescuit oceanic de care s-a ales praful sub administrație postdecembristă. Anterior ”revoluției” din decembrie ’89, România avea de încasat miliarde de dolari din surse externe, pentru construcții de întreprinderi în diverse țări, printre care combinate pentru produse chimice, fabrici de ciment, din foraje petroliere, etc.

Să fiu bine înțeles. Nu sunt un nostalgic al comunismului; dimpotrivă, am avut multe de indurat la școală, din cauza etichetei de fiu al unui ”dușman al poporului”. Iar frații tatălui meu din Bucovina de Nord au fost deportați, împreună cu familiile lor, în Siberia pentru originea lor.

Doresc doar să amintesc românilor, ceea ce nu se poate uita: printre faptele mai puțin bune făcute de Nicolae Ceaușescu – la îndemnul soției sale malefice – a făcut și lucruri bune pentru țară și pentru majoritatea cetățenilor. Totodată, nu a recunoscut cedarea teritoriilor românești către Uniunea Sovietică.

Romania_MASSR_1920

La Institutul de științe istorice și social-politice, aparținând de C.C. al PCR, era expusă o hartă a României Mari, pe care din ordinul lui Nicolae Ceaușescu era inscripționat în dreptul Bucovinei de Nord, a Basarabiei, a Ținutului Herța și a Cadrilaterului, Teritorii românești aflate sub administrație străină.

La judecata Istoriei, trebuie puse în balanță atât faptele mai puțin bune, cât și lucrurile bune făcute de conducătorii României și de văzut încotro înclină balanța.

sursajurnalparanormal.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.