Ce poate să iasă din ASTA? Militari turci – atacați de avioane siriene

avion-sirian

Statul Major al Armatei turce a acuzat forțele aeriene siriene de uciderea a trei militari turci. Presa locală lasă să se înțeleagă că sirienii au răzbunat astfel doborârea avionului rusesc Su-24, care a avut loc în urmă cu un an.

Oficialii de la Damasc și Moscova nu au făcut până acum niciun comentariu. Tace și Erdogan. Ziariștii rusi de la Gazeta.ru susțin că președintele turc nu vrea să tragă concluzii pripite, deoarece deteriorarea relațiilor abia refăcute cu Moscova va face imposibila ”eliberarea Alepului”.

Joi, la 03:30 dimineața, ca urmare a unui atac aerian, executat probabil de Forțele Aeriene Siriene, au fost uciși trei soldați turci, iar alți 10 răniți, dintre care unul în stare gravă, a declarat, joi, Statul Major turc.

Atacul a avut loc pe teritoriul sirian în districtul Al-Bab, anunță agenția Anadolu.

În zona atacului se aflau doar soldați turci. Gherilele opoziției moderate siriene nu se aflau în zonă. De aceea, Statului Major General al Armatei turce crede că atacul a fost comis în mod intenționat, relatează ziarul Hurriyet.

În opinia CNN Turk, cel mai probabil, lovitura aplicată armatei turce a fost un răspuns al armatei siriene la un atac al turcilor produs recent în regiunea Latakia.

Ziarul Yeni Șafak considera ca lovitura de ieri a fost o razbunare pentru avionul rusesc doborât în urmă cu un an de către aviatia turca. De asemenea, potrivit ziarului turc, atacul sirian poate duce la consecințe foarte grave – inclusiv un „război regional pe scară largă”.

Și ziarul Cumhuriyet crede ca incidentul armat arata ca povestea cu avionul rusesc Su-24 nu a fost uitată.

sursa: deschide.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *