Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Ce se întâmplă atunci când dragostea nu este sănătoasă și aduce suferință

foto: sciencedaily.com

Ce se intampla atunci cand dragostea nu este sanatoasa si aduce suferinta? Vezi care sunt cele 6 tipuri de iubire care fac rau.

Dragoste obsesiva

Aceasta persoana se iubeste pe sine decat pe ceilalti. Relatia de cuplu cu un astfel de partener il va avea in centrul atentiei pe el si numai pe el. Partenerul obsesiv este egoist si isi se va manifesta rananind persoanele din jurul lui. Este persoana dificila vesnic nemultumita de tot ceea ce este inconjurata, care adesea se impiedica de nimicuri precum treburile casnice, si care, daca nu exista, creeaza probleme in cuplu.

Acest partener are scopul de a-l face pe celalalt sa devina dependent de el, sa il iubeasca pe el, numai pe el, pentru ca sunt impreuna. Persoana care iubeste obsesiv este geloasa, si nu pentru ca ii este frica sa nu te piarda, ci pentru ca asta ar insemna sa treci peste ea, sa o subminezi, sa o umilesti. Ei ii plac partenerii slabi si dependenti, pentru ca asta ii face pe ei mai increzatori. Dragostea celuilalt partener trebuie sa fie neconditionata, ca un fel de datorie. Cu cat te vei apropia mai mult de persoana aceasta care iubeste obsesiv, cu atat ea te va indeparta mai tare. Daca vei tinde sa te departezi, te va invalui din nou numai ca sa te apropii.

Dragostea dependenta

Persoana dependenta de dragoste a fost foarte influentata de legaturile cu parintii in copilarie. In lucrarile de specialitate se vorbeste despre un “incest emotional” in care copilul simte ca trebuie sa aiba grija de sentimentele parintilor si el interpreteaza aceasta seductie ca fiind dragoste parinteasca. La maturitate, acesti oameni au relatii de iubire dependenta si sunt confuzi in ceea ce priveste intimitatea reala. Pentru ei, dragostea dependenta este fireasca, este o conditie necesara pentru a trai. Acest partener iubeste direct proportional cu intensitatea sentimentelor nevoilor nesatisfacute din copilarie, iar stima lui de sine este scazuta de cele mai multe ori.
Persoana dependenta de iubire renunta la controlul asupra propriei vieti din teama de a nu ii rani pe cei din jur, de a-i dezamagi, din teama de esec, de vina, din furie sau respingere, de frica de a ramane singur, de se imbolnavi sau de teama de moarte. Relatia in care se afla reprezinta pentru ei o salvare din ghearele fricii si a temerilor pe care le au.

Iubirea sexuala

Cele 6 tipuri de iubire patologica – dragostea ce aduce suferinta In ziua de azi, sexul si sexualitatea indivizilor este foarte mult promovata, insa nu se tine foarte tare si de comportamentul sexual obsesiv-compulsiv scapat de sub control. Netratat, acest tip de comportament poate afecta individul respectiv, familia acestuia si partenerul de viata. O persoana care iubeste sexual se afla, de obicei, in relatii nereciproce, exlusiv sexuale, nesatisfacatoare, care au la baza sentimente de teama sau rusine. In general, aceste persoane au fost afectate intr-o anumita masura in copilarie: au fost abuzati emotional, sexual sau fizic. Iubirea sexuala interzisa, refulata sau constransa de familie, de religie, de societate poate duce la adictia sexuala. Pentru “vindecare”, aceasta persoana trebuie sa isi inchida ranile, sa inceapa sa aiba alte relatii cu oamenii in care sa primeze increderea, sa invete sa aiba incredere in cei din jurul lui. Astfel ea sau el pot cunoaste experienta unei iubiri si a unei sexualitati sanatoase.

Dragostea financiara

Se spune ca banii nu aduc fericirea, dar sigur o pot cumpara in cazul unora. La fel si iubirea. Unii oameni iubesc atat de mult banii, incat ar face orice pentru a-i obtine. Aceasta dragoste fata de bani sau obsesie poate sa isi aiba originile in copilarie, in cazul in care aceasta persoana nu a avut acces la bunurile materiale pe care si le-a dorit. Ea crede ca astfel va fi fericita, cu ajutorul banilor. Nu de putine ori, aceste persoane vor alege calea usoara de a obtine bani: casatoria din interes.
Cele 6 tipuri de iubire patologica – dragostea ce aduce suferinta

Iubirea narcisista

Iubirea este un sentiment foarte frumos care nu cunoaste egoismul. In cazul narcisistului, egoismul este caracteristica lui de baza. Naricisistul se foloseste de partener numai pentru a se iubi pe sine si mai mult, si mai, si mai mult. O persoana care se iubeste pe sine este capricioasa si inconsecventa in ceea ce spune, incercand sa ii antreneze pe cei din jurul ei sa ii satisfaca toate nevoile. Numita si “vampir emotional”, ea manipuleaza sentimentele celor din jur pentru ca nu le va percepe niciodata adevaratele sentimente. Nu va reusi niciodata sa inteleaga vreodata conceptul de “ceilalti”, si nici de dragoste. Totul se va invarti in jurul ei: discutiile, problemele, preocuparile.

Iubirea materna

Cunoscut si sub “Sindromul Wendy” (tanara din cartea Peter Pan), aceasta persoana joaca rolul de mama chiar si cu proprii parteneri, cand se afla intr-o relatie de dragoste. De obicei femeile cad in aceasta capcana. Ele sunt hiperprotectoare si se complac in rolul de parinte al partenerului de viata. Ea este cea care va sari vesnic in ajutor, va proteja pe toata lumea, isi va asuma responsabilitati, va avea un comportament matur si va incerca sa isi usureze partenerul de toate grijile, luandu-le ia in piept.

Femeia care iubeste matern isi va lasa partenerul sa se comporte ca un copil (pentru ca asta cauta de fapt) si nu il va lasa sa creasca.

Preluare dupa garbo.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.