Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Ce se poate întâmpla dacă nu setăm telefonul mobil pe „modul avion” atunci când călătorim cu avionul

avion

Pilotul avertizează că, totuşi, pasagerii nu ar trebui să trimită mesaje sau să-şi sune cunoscuţii în timp ce se află la bordul avionului, existând posibilitatea ca, în cel mai rău caz, interferenţele să ducă la pierderea unui mesaj sau apel important din partea centrului de control al traficului aerian, potrivit RomaniaTV.net.

Mulţi dintre pasagerii care călătoresc cu avionul şi-ar dori să poată folosi ca de obicei telefonul mobil şi în timpul zborului, dar există un motiv întemeiat pentru care este necesar să activăm setarea „mod avion”. Multe persoane sunt tentate să creadă că atunci când semnalele telefonului interferează cu sistemele aparatului de zbor există riscul producerii unui accident grav, scrie adevarul.ro.

În realitatate, nu există posibilitatea producerii unor incidente de proporţii, dar piloţii şi controlorii de trafic aerian sunt deranjaţi de sunetele neplăcute, de bruiajele care apar din cauza acestor interferenţe, notează publicaţia The Independent, care citează un expert în aviaţie.

Zgomotele sunt similare cu cele produse de un telefon care sună, amplasat în apropierea unor boxe, după cum relatează pilotul. Acesta povesteşte că s-a confruntat cu situaţii de acest fel în timpul unor zboruri, dar de regulă, responsabili erau membrii echipajului, care uitau să activeze setarea „mod avion”. Chiar dacă avioanele au sisteme menite să blocheze interferenţele dispozitivelor electronice, acestea pot da uneori erori, aşa că se consideră că utilizarea telefoanelor pe „modul avion” este o măsură suplimentară de siguranţă.

Modul avion este setarea care permite să dezactivaţi simultan pe telefon conexiunea de reţea celulară, conexiunea Wi-Fi, posturile de radio FM, conexiunea Bluetooth şi partajarea Near Field Communication (NFC).

Puteţi în continuare să utilizaţi alte aplicaţii care nu necesită o conexiune de reţea celulară, inclusiv cele care vă permit să ascultaţi muzică sau să urmăriţi fişiere video. Când sunteţi în modul avion, puteţi activa separat conexiunea Wi-Fi, posturile de radio FM, Bluetooth şi partajarea NFC. Reţeaua celulară rămâne dezactivată până când dezactivaţi modul avion.

Pilotul avertizează că, totuşi, pasagerii nu ar trebui să trimită mesaje sau să-şi sune cunoscuţii în timp ce se află la bordul avionului, existând posibilitatea ca, în cel mai rău caz, interferenţele să ducă la pierderea unui mesaj sau apel important din partea centrului de control al traficului aerian.

Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (EASA) a autorizat în 2013 utilizarea dispozitivelor electronice, precum tablete, telefoane inteligente, aparate mp3 sau cărţi electronice, pe parcursul tuturor fazelor de zbor, cu condiţia să fie setate pe „mod avion”, astfel încât să nu pună în pericol zborul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.