Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

Cel mai cunoscut CEAS românesc intra din nou în producție!

ceas orex

Pe vremuri, cine avea un ceas Orex era considerat avut. Si multe dintre ele inca mai functioneaza perfect si acum!

Proprietarul companiei Mecanică Fină, Mollo Sergio, a fost împuternicit de către Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor să înfiinţeze o societate care să se ocupe cu relansarea celebrei mărci de ceasuri Orex, scrie cotidianul.ro.

Conform hotărârii AGEA, Mecanică Fină va deţine minimum 50% din capitalul social al viitoarei firme. Mollo Sergio va avea puteri depline să decidă cu privire la: denumirea societăţii şi, eventual, stabilirea emblemei, stabilirea formei juridice, stabilirea sediului social şi a duratei societălii, stabilirea obiectului de activitate al societăţii precizarea domeniului şi a activităţii principale, evaluarea mărcii Orex în vederea eventualei includeri în structura capitalului social sau a vânzării ei la valoarea evaluată ori cesionării ei cu titlu gratuit către noua societate constuită, atragerea, selectarea şi stabilirea asociaţilor etc.

De asemenea, Mollo Sergi este împuternicit cu puteri depline pentru semnarea tuturor documentelor necesare în vederea cesionării mărcii Orex în favoarea noii societăţi, se spune în hotărârea AGEA remisă Bursei de Valori Bucureşti.

Mecanică Fină Bucureşti este deţinută în proporţie de peste 91% de S.C. MOL INVEST S.A. din Bucureşti, care aparţine lui Mollo Sergio. Patronul italian mai controlează alte două filiale ale Mecanică Fină.

Marca Orex (numele vine de la ORa EXactă) s-a comercializat după 1979, un an după ce România a devenit pentru prima oară producător de ceasuri de mână. Iniţial s-a ales ca loc de fabricaţie întreprinderea Victoria din Arad, dar s-a renunţat la idee, în favoarea Mecanicii Fine de lângă Obor. Un articol din “Scânteia”, datat 6 decembrie 1979, şi citat de EVZ aminteşte de primele ceasuri de mână româneşti. „Trecând prin halele de strungărie sau calibre, prin atelierele de montaj sau orologie, în mod involuntar eşti îndemnat să îi compari pe oamenii muncii de la Întreprinderea de mecanică fină – Bucureşti cu nişte adevăraţi bijutieri. Un argument este şi acela că, numai cu cîteva zile înainte de Congresul al XII-lea al partidului, pe banda de montaj au ieşit primele ceasuri electronice de mână fabricate în ţara noastră”, scria în “Scânteia”.

Ca mecanisme pentru ceasuri, au fost vizaţi urmatorii producători: Sandoz (Elveţia), Lanco (Elveţia) şi Ruhla (Germania). Însă toate aceste variante erau destul de scumpe, iar Orex ar fi costat mult. S-a ales Sea Gull din China, datorită preţului mic, pentru că Orex a fost gândit ca un ceas ieftin, accesibil clasei de rând, scrie www.watchexpert.ro. În perioada de după 1990 s-a încercat „resuscitarea” societăţii prin schimbarea calibrelor chinezeşti cu unele ruseşti produse de Second Watch Factory – Slava URSS. Afacerea s-a stins din cauza scăderii popularităţii brandului.

Sursa: m.stireazilei.com (foto: ceasuridecolectie.ro)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.