Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Un mare mister al naturii. Mii de balene şi delfini, perfect sănătoşi, eşuează pe plaje

balene

NASA investighează unul dintre cele mai mari mistere ale naturii. Delfinii, balenele şi marsuinii perfect sănătoşi îşi pierd simţul orientării şi eşuează pe plaje.

Cercetătorii susţin că principalul vinovat pentru acest comportament este Soarele.

Una dintre posibilele explicaţii pe care oamenii a propus-o se referă la faptul că aceste animale utilizează câmpul magnetic pentru navigare, anomaliile magnetice ar putea contribui la acest comportament.

În decursul anilor, cercetătorii au încercat să explice misterul eşuării animalelor pe uscat, considerând vinovate interferenţele lumii moderne, precum sonorele utilizate de flota militară americană.

Deşi tehnologiile subacvatice dezorientează balenele, delfinii şi marsuinii, singure acestea nu pot crea un fenomen masiv.

Anual mii de delfini, balene şi marsuini eşuează pe plaje. Animalele sunt atât de dezorientate încât, deşi sunt duse înapoi în apă majoritatea ajung din nou pe plajă. 

Cercetătorii vor efectua mai multe studii pentru a concluziona dacă furtunile solare influenţează sau nu comportamentul animalelor marine.

sursa: publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.