Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Cele mai PERICULOASE medicamente prescrise de medici sau farmaciști

medicamente periculoase

Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard a arătat că medicamentele prescrise de medici reprezintă a 4-a cauză principală de deces din lume, acestea fiind poziționate pe același loc cu accidentul vascular cerebral.

Datele statistice sunt extrem de îngrijorătoare. Potrivit Comisiei Europene, în fiecare an se înregistrează circa 328.000 de decese din cauza medicamentelor, în SUA și Europa.

Atenție! Acest articol este unul pur informativ, în care sunt prezentate cele mai populare medicamente și efectele lor secundare. Nu sfătuim pe nimeni să renunțe la medicamentele prescrise de medic, ci doar să se informeze cât mai bine cu privire la efectele adverse negative pe care acestea le provoacă.

Industria farmaceutică este o afacere colosală. Conform OMS (Organizația Mondială a Sănătății), aceasta are o valoare de 300 de miliarde de dolar anual.

Vânzările de medicamente la nivel mondial au atins suma de 1 trilion de dolari în 2014. Potrivit estimărilor, până în anul 2018, această sumă va ajunge la 1,3 trilioane de dolari.

O treime din piața farmaceutică din întreaga lume este controlată de 10 companii farmaceutice mari. Un semn de întrebare apare în ceea ce privește siguranța sau încrederea în medici și medicamente, întrucât multe din studiile științifice sunt finanțate de companiile care vând diferite medicamente.

  • Pastilele pentru dormit

Medicamentele care favorizează somnul pot avea consecințe asupra sănătății sistemului cardiovascular. Un studiu recent (2014) a dezvăluit că somniferele cresc riscul unui accident vascular cerebral. Anumite somnifere și sedative pot cauza dependență sau chiar tulburări psihice.

  • Medicamentele pentru colesterol (statine)

Datele statistice arată că între anii 1980 și 1997, decesele cauzate de insuficiența cardiacă au fost de două ori mai mari. Această perioadă coincide cu aprobarea statinelor care a avut loc în anul 1987.

Medicamentele pentru controlul nivelurilor de colesterol afectează de asemenea ficatul. Câteva studii au asociat administrarea de statine în doze de 50 mg pe zi cu hepatoxicitatea.

  • Medicamentele pentru tensiune arterială

Din categoria medicamentelor prescrise pentru hipertensiune arterială, cele mai periculoase sunt beta-blocantele și blocantele canalelor de calciu. Acestea au fost asociate cu diverse reacții adverse: dureri în piept, hipersensibilitate dificultăți respiratorii sau edeme.

Un studiu nou (2014) a arătat că aceste medicamente cresc de asemenea riscul cancerului de sân, aritmie, insuficiență vasculară și hepatică.

  • Medicamentele pentru Alzheimer

Medicamentele psihotropice sunt necesare și eficiente în cazul afecțiunilor neurologice grave, însă acestea pot avea și efecte secundare adverse.

De pildă, un studiu a arătat că antipsihoticele administrate pentru Alzheimer cresc riscul de diabet zaharat, boli de inimă, accident vascular cerebral și deces din orice cauză.

Cele mai prescrise medicamente pentru tratamentul demenții sau a bolii Alzheimer sunt Aricept sau Donezepil. Acestea au fost asociate cu greață, diaree, amețeală și insomnie.

  • Medicamentele pentru artrită

Antiinflamatoarele nesteroidiene sunt tot mai des recomandate de farmaciști pentru dureri de orice fel. Acestea se eliberează fără prescripție medicală, și sunt considerate cele mai periculoase.

Studiile au asociat aceste medicamente cu probleme gastrointestinale, risc de ulcer și sângerări interne, hipertensiune arterială și alte probleme cardiovasculare, precum și morbiditate crescută, îndeosebi la persoanele vârstnice sau cu sistemul imunitar afectat.

  • Medicamentele pentru diabet

Din seria medicamentelor care cauzează daune la nivelul ficatului fac parte și antidiabeticele. Un studiu a asociat administrarea de Metformin (500 mg, de 3 ori pe zi) cu hepatita, sângerări și incapacitatea ficatului de a curăța toxinele din sânge.

  • Medicamentele chimioterapice

Chimioterapicele sunt foarte tari. Ele ucid celulele canceroase, însă le pot distruge și pe cele sănătoase. Efectele secundare asociate acestora sunt bine-cunoscute: slăbiciune, căderea părului, pierderea apetitului, scaune cu sânge, febră mare, dureri severe, vomă și diaree, dificultăți respiratorii.

Sursă articol: http://www.herbs-info.com/blog/top-7-most-dangerous-prescription-drugs/?c=d

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.