Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Cele mai scumpe lucruri inutile din lume

foto: imgur.com

De-a lungul timpului s-au vândut în lume tot felul de obiecte inutile la preţuri astronomice. Nimeni nu înţelege exact de ce ar plăti cineva milioane de dolari pentru un telefon mobil sau pentru o geantă de designer şi nici ce se întâmplă mai departe cu aceste lucruri care, deşi sunt realizate din aur şi pietre preţioase, nu pot fi, până la urmă, nici măcar folosite în scopul pentru care au fost create.
1. Cea mai scumpă cutie de dulciuriCutia de bomboane marca Le Chocolate conţine dulciuri selecţionate de la cei mai buni cofetari din lume. În plus, este decorată cu un set de bijuterii făcute din briliante galbene şi albastre, smaralde şi safire realizate de compania Simons Jewelers. Cutia poate fi cumpărată la preţul de un milion şi jumătate de dolari.
2. Cel mai scump telefon mobil din lume
Smartphone-ul Diamond Crypto a fost ideea designerului Peter Aloisson şi este realizat din platină şi aur roz, fiind acoperit cu peste 80 de briliante. Pe părţile laterale ale celularului sunt încrustate 50 de briliante, zece dintre ele fiind pietre preţioase albastre, iar butonul de navigare este înconjurat de 28 de briliante. Telefonul costă 1,3 milioane de dolari şi, la un asemenea preţ, ar trebui să şi funcţioneze impecabil.
3. Cea mai scumpă figurină Hello Kitty

Toţi copiii sunt înnebuniţi după micuţa pisică roz. Totuşi, această figurină unicat Hello Kitty realizată din platină şi care cântăreşte 590 de grame nu este făcută pentru plăcerea celor mici. Hello Kitty în miniatură este decorată cu fundiţe făcute din pietre preţioase – briliante, rubine, safire roz, ametist şi topaz albastru -, iar preţul este pe măsură: 160.000 de dolari. Totuşi, cineva a şi cumpărat această figurină în 2006, în centrul comercial Mitsukoshi din Tokyo.
4. Cea mai scumpă pizza

Cea mai scumpă pizza din lume a fost vândută în pizzeria Nino Bellissima Pizza din New York. Printre altele, umplutura conţinea caviar Petrossian, bucăţi din coada unei specii rare de homar din Oceanul Atlantic, caviar de somon şi puţin wasabi, iar pizza era suficientă pentru opt persoane. Fiecare bucată a costat atunci 125 de dolari.
5. Cea mai scumpă poşetă

Pe 14 iunie 2007, compania Ginza Tanaka a prezentat la un show de modă din Tokyo o poşetă realizată din platină pură şi decorată cu 2182 de briliante care însumau în total 208 carate. La fel ca geanta, şi eticheta produsului era una uimitoare: 1.630.000 de dolari.
6. Cea mai scumpă sticlă de tequila

Cine îşi poate imagina oare cum ar fi să cheltuiască 225.000 de dolari doar pe alcool? Pe 20 iulie 2006 compania Tequila Ley.925 a vândut o sticlă de tequila făcută din platină şi aur alb unui colecţionar privat din Mexico City la preţul de 225.000 de dolari. Băutura fusese obţinută 100% din suc de agave albastre şi fusese conservată timp de şase ani. Compania a ajuns astfel în Cartea Recordurilor la categoria cea mai scumpă sticlă de alcool comercializată vreodată în lumea. În caz că această sticlă exclusivistă pare prea scumpă, doritorii pot alege un recipient realizat din platină şi aur galben, contra sumei de 150.000 de dolari, sau o sticlă din aur şi argint, pentru 25.000 de dolari.
7. Cea mai scumpă minge de cricket

Mingea de cricket decorată cu diamante a fost oferită drept premiu la Cupa Mondială de Cricket din 2007. Fiecare astfel de minge a fost decorată cu 5.728 de diamante şi costă aproximativ 68.500 de dolari.
8. Cel mai scump televizor din lume
Da, în loc să cumperi o nouă casă, câteva maşini sau să donezi bani pentru a hrăni sute de oameni înfometaţi, ai putea să-ţi cumperi un singur obiect. Este vorba despre televizorul LCD Yalos Diamond, care costă 130.000 de dolari, realizat din aur alb şi decorat cu briliante de 20 de carate.
9. Cel mai scump pliculeţ de ceai
PG Tips este compania britanică ce se ocupă de fabricarea acestui tip de ceai. Aceasta a colaborat cu firma de bijuterii Boodles, care a făcut un pliculeţ de ceai din diamante, în onoarea celei de-a 75a aniversări a PG Tips. Plicul a fost realizat manual şi a fost decorat cu 280 de diamante, ceea ce explică şi preţul uriaş de 14.000 de dolari.
10. Cea mai scumpă jucărie
Tot din Japonia vine şi cea mai scumpă jucărie, acolo unde compania Ginza Tanaka şi producătorul de jucării Bandai Co. au prezentat publicului o versiune în miniatură a robotului favorit al japonezilor, Gandam. Acesta este protagonistul celui mai longeviv şi popular desen animat din Japonia. Figurina cântăreşte 1.400 de grame, este înaltă de 13 cm şi este realizată din platină pură. Pentru cei interesaţi, preţul este de 41.468 dolari.
11. Cel mai scump loc de parcare
S-ar putea ca cel mai scump loc de parcare din lume să fie o adevărată afacere atunci când locuieşti în Manhattan. Deşi contra sumei de 225.000 de dolari oricine ar putea lejer să-şi cumpere un bolid de lux, un loc de parcare la acest preţ este considerat în cartierul newyorkez o investiţie foarte inteligentă. Unii oameni cumpără un loc de parcare la acest preţ chiar dacă nu au maşină, pentru că se gândesc că, mai târziu, ar putea face o afacere din această achiziţie.

sursa: gandul.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.