Chipurile misterioase de la Belmez, un fenomen bizar al secolului 20

foto: vsegda-tvoj.livejournal.com

În 1971, în micul sat spaniol Belmez, Maria Pereira a susținut ca o față umană a apărut spontan pe podeaua de ciment din bucătărie. Nu dupa mult timp dupa ce acea fata a aparut pe podea, Maria Pereira a stricat acea podea – și o față nouă a apărut imediat dupa ce femeia a refacut podeaua.

Mai multe și mai multe fețe a continuat să apară pe podeaua din bucătăria Mariei Pereira, atragand mii de vizitatori în fiecare zi. Unele fețe erau de barbati, unele de femei, unele mari, și altele mai mici. În timp, ea a descoperit că această casă, construită în jurul anului 1830, se pare că aceasta sta deasupra unui cimitir folosit de romani, musulmanii spanioli și apoi de creștinii medievali.

Chiar si așa, ea nu a beneficiat financiar de pe urma acestei povesti. Ea a trăit o viață simplă în casa aceea și în cele din urmă a murit în 2004.

Fanii paranormalelor care iubesc doar aceste mistere inexplicabile sugerează că fetele s-au manifestat pe podea prin telekinezie. Această noțiune a fost bazata pe afirmația că expresiile de pe fețele lor se schimbau odata cu schimbarea starii de spirit de Mariei Pereira.

Desigur, oamenii de stiinta au găsit posibilitatea de a analiza schimbarile moleculare din zugraveala și să demonstreze că unele dintre fete au fost falsificate. Mulți cred acum că picturile au fost de fapt create de fiul Mariei, Diego Pereira.

sursa: explic.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *