Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Comprese cu miere de albine, folosite în tratarea bolilor căilor respiratorii

comprese-miere

Compresa din miere de albine tratează tusea puternică şi curăţă căile respiratorii destul de rapid.

Acest remediu natural este folosit in tratarea bolilor cailor respiratorii.

Datorita activitatii biologice, mierea poate elimina mucusul, care apare de cele mai multe ori atunci cand se instaleaza tusea.

Aceste comprese cu miere sunt excelente deoarece pot elimina tusea intr-o singura seara!

Rețeta pentru compresa din miere de albine

Ingrediente necesare:

  • Miere de albine
  • Făină
  • Ulei de floarea soarelui
  • Tifon
  • Şerveţel
  • Plasture

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu o cantitate mică de miere de albine, astfel încât să obţineţi un amestec ce nu se lipeşte de mâini. Acest amestec îl veţi folosi pentru compresă. Adăugaţi un pic de ulei şi iarăși rostogoliţi prin făină amestecul obţinut, după care aşezaţi totul într-un şerveţel, iar şerveţelul înveliţi-l într-un tifon.
Lipiţi de piept şi de spate această compresă cu ajutorul unui plasture.

Reţineţi: evitaţi să lipiţi compresa în zona inimii! Ea trebuie aşezată un pic mai sus de inimă.

Dacă aplicaţi compresa copilului dvs, atunci momentul potrivit este chiar înainte ca el să meargă la somn. Pentru a avea efectul dorit, compresa trebuie ţinută cel puţin 2-3 ore.

Maturii însă pot menţine compresa lipită de corp pentru toată noaptea, iar pentru un efect şi mai pronunţat, puteţi adăuga un pic de praf de muştar.

Aceste comprese au o activitate antiinflamatoare foarte puternică şi o capacitate sporită de încălzire a organismului. Rezultatele nu se vor lăsa aşteptate! Beneficiile acestui tratament vor fi sesizabile chiar și în fazele incipiente ale bolii.

Veţi simţi o uşurare semnificativă chiar după prima utilizare a compresei, dar pentru o vindecare completă va trebui să repetaţi procedura câteva zile consecutiv.

ATENTIE! Compresa nu trebuie lipita in zona inimii ci undeva mai sus de inima. In cazul copiilor, compresa trebuie lipita inainte ca acesta sa mearga la somn, iar pentru un efect satisfacator, e bine sa fie lasata pentru cel putin 2-3 ore.

In cazul adultilor, compresa poate fi tinuta toata noaptea pentru ca nu reprezinta un risc atat de mare. De asemenea, retineti ca aceste sfaturi nu inlocuiesc sfatul medicului sau parerea unor specialisti!

Cand se foloseste acest tratament:

In cazul tusei puternice si doar in cazul copiilor mai mari de 6 luni. Tratamentul nu se va folosii in cazul celor care sufera de leziuni, zgarieturi, boli sau afectiuni ale pielii precum si reactii alergice. Pentru un diagnostic cat mai corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

Articol relatat de portalul cyd.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.