Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

“Craniile Paracas”. O rasă necunoscută de „humanoizi”

craturi-peru

Peninsula deşertică Paracas de pe coasta sudică a Peru este locul în care arheologul peruan, Julio Tello, a descoperit în 1928, un cimitir masiv ale cărui morminte conţineau rămăşiţele unor persoane cu cele mai mari cranii alungite găsite pe Terra. Descoperirea sa a fost denumită “Craniile Paracas”. Arheologul a descoperit peste 300 de astfel de cranii alungite şi se crede că au o vechime de circa 3.000 de ani.

Comunitatea ştiinţifică era de părere că alungirea craniilor era rezultatul deformării intenţionate prin legarea strânsă a capului bebeluşilor în vârstă de o lună între 2 scânduri pentru o perioadă de timp de peste 6 luni. Craniul sugarilor este maleabil, fontanelele întărindu-se abia după împlinirea vârstei de un an. Metoda de deformare a craniului nu poate modifica volumul, greutatea sau capacitatea craniană, caracteristice omului, ci doar forma craniului.

Totuşi craniile Paracas prezintă diferenţe mari faţă de un craniu normal: volumul cranian e cu 25% mai mare şi greutatea e cu 60% mai mare, ceea ce indică faptul că nu sunt rezultatul deformărilor intenţionate. De asemenea, ele conţin o singură placă parietală, în loc de 2.

Pentru testarea ADN-ului acestor cranii s-au luat probe constând din: păr, inclusiv cu rădăcini, dinţi, os cranian şi piele. Procesul de prelevare a probelor a fost documentat cu fotografii şi filmări video.

Mostrele au fost trimise de către Brien Foerster, conducătorul cercetărilor, lui Lloyd Pye, fondatorul proiectului Starchild (Copilul stelar), care la rândul său le-a dat unui genetician din Texas pentru testarea ADN-ului. Rezultatele preliminare ale analizei au fost făcute publice pe data de 5 februarie 2014: “prezintă mtADN (ADN mitocondrial) cu mutaţii nemaiîntâlnite până în prezent la om, primate sau animale. Din puţinele fragmente pe care am reuşit să le pun într-o secvenţă reiese faptul că dacă aceste mutaţii sunt stabile, avem de-a face cu o creatură umanoidă nouă, foarte îndepărtată de Homo sapiens, omul de Neandertal sau Denisovian”.

Anul trecut, Brien Foerster, a declarat pentru Examiner.com că: “procesul a început cu mai mult de un an în urmă, când i-am trimis mostre lui Lloyd Pye de la proiectul Starchild. Primele mostre pe care le-am trimis erau ţesut osos, piele şi păr de la 5 dintre craniile alungite şi din păcate erau contaminate cu ADN bacterian. Craniile au peste 2000 de ani, deci acest fenomen era de aşteptat. Totuşi geneticianul a găsit secvenţe de ADN “interesante”, deci studiul continuă”.

Rezultatele acestei analize sunt doar o primă fază dintr-un şir de experimente care va avea loc. Pasul următor presupune repetarea testului iniţial pe alte cranii pentru compararea rezultatelor în speranţa identificării unor caracteristici specifice ale indivizilor Paracas.

sursa: epochtimes-romania.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.