Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Cum a ajuns Hitler să poarte mustaţa aceea ridicolă

adolf-hitler1

Adolf Hitler ar fi considerat întotdeauna că mustaţa îl avantajează şi că îi oferă un aspect mult mai bărbătesc, conform istoricilor care au participat la realizarea seriei de documentare History Channel.

Astfel, înainte de izbucnirea Primul Război Mondial, tânărul Adolf se mândrea cu mustaţa sa lungă, cu vârfurile uşor răsucite la capete.

Lucrurile s-au schimbat la scurt timp după începerea războiului, când soldatul Adolf Hitler a realizat că mustaţa bogată ar fi putut să-l coste viaţa. Mai exact, viitorul dictator a observat că nu-şi putea fixa etanş masca de gaze pe câmpul de luptă din cauza mustăţilor mult prea stufoase. Se pare că inclusiv superiorii i-ar fi atras atenţia asupra riscurilor la care se spune din acest motiv, aşa că Adolf a decis să-şi scurteze radical părul facial, însă nu l-a lăsat inima să renunţe cu totul la mustaţă.

young-hitler-276428

Conform producătorului seriei de filme documentare, Stephen David, Hitler şi-ar fi aranjat mustaţa după modelul cunoscut drept „toothbrush“ (periuţă de dinţi-n.r.), în toamna anului 1918, când a stat o lună internat într-un spital din Polonia pentru că a fost orbit de gaz.

După terminarea războiului, Hitler s-a ataşat de noul stil de mustaţă, modă care a fost îmbrăţişată de o mulţime de bărbaţi în perioada dintre cele două războaie.

Căderea lui Hitler în dizgraţie a transformat mustaţa toothbrush într-una dintre cele mai detestate, ridiculizate şi demonizate tendinţe din moda bărbătească. Bineînţeles, nimeni nu dorea să fie identificat cu un simpatizant nazist.

sursa: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.