Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Cum arată viața la minus 71.2 grade

foto: All That Is Interesting

Dacă aveați impresia că știți ce înseamnă frigul, locuitorii din Oymyakon, un orasel din Rusia, v-ar putea schimba radical orice perceptie in acest sens. Cu o temperatura medie în luna ianuarie -50 de grade Celsius, oraselul este oficial cea mai rece asezare locuita permanent din lume.

Cea mai scazuta temperatura inregistrata in Oymyakon a fost de minus 71.2 grade Celsius. Aceasta este si cea mai joasă temperatură înregistrată vreodata pentru orice asezare locuita permanent, precum și cea mai scăzută temperatură înregistrată în emisfera nordică.

În Oymyakon trăiesc aproximativ 500 de persoane și a fost, timp de 10 ani (1920-1930), o escală pentru păstorii de reni care își adăpau turmele la izvor termal din oraș. În mod ironic, chiar numele localității, Oymyakon, înseamnă de fapt „apa care nu îngeață niciodată”, datorită izvorului cu apă fierbinte din apropiere.

În cele mai multe case din Oymyakon încă ard cărbuni și lemne pentru încălzire, dar locuitorii se bucură și de câteva facilități moderne. Nu crește nimic acolo, iar oamenii mănâncă carne de ren și de cal. Un singur magazin asigură necesitățile orașului, iar localnicii se îndeletnicesc cu creșterea renilor, vânătoarea și pescuitul la copcă.

foto: White Wolf Pack

Medicii spun că motivul pentru care localnicii nu suferă de malnutriție se datorează faptului că laptele animalelor conține o cantitate impresionantă de micronutrienti”. Localnicii sunt căliți de vreme și, spre deosebire de alte țări, în cazul în care se produce o furtună de zăpada sau ninge în cantități considerabile, scoala din Oymyakon își suspendă cursurile numai în cazul în care temperaturile scad sub minus 52 grade Celsius.

Satul este situat la o latitudine de 750 de metri deasupra nivelului mării, ceea ce înseamnă că durata unei zile variază de la 3 ore, în decembrie, la 21 de ore în timpul verii.

sursa: jurnalul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.