Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Cum funcționează aparatele radar ale Poliției. Doi cai care pășteau, surprinși cu 104 kilometri pe oră. Ce a pățit o șoferiță

radar-politie

Un caz extrem de interesant s-a petrecut în județul Iași, acolo unde o șoferiță a dat în judecată Poliția Rutieră după ce i-a fost suspendat permisul pe motiv că ar fi fost înregistrată de aparatul radar cu o viteză necorespunzătoare, relateaza activenews.ro.

Aceasta a câștigat dreptul de a conduce din nou după ce judecătorii au urmărit înregistrările, care indicau 3 viteze diferite la intervale de câteva fracțiuni de secundă, record care nu ar putea fi atins nici la cursele de Formula1. Un motiv în plus este și faptul că agenții de la rutieră au surprins pe același radar doi cai care pășteau cu… 104 kilometri pe oră.

„Chiar dacă este hazliu, caii respectivi staționau, stăteau pe loc, pășteau. Iar aparatul radar indică 104 kilometri la oră, ceea ce este imposibil, indiferent că erau cai sau orice altceva, atât timp cât nu era niciun obiect în mișcare, nu are cum să arate 104 kilometri la oră.”, a spus Bogdan Muraru pentru Digi 24, avocatul șoferiței.

Nu doar caii care pășteau aveau o viteză amețitoare, conform dispozitivului folosit de agenții de la Rutieră. Una dintre casele pe lângă care a trecut echipajul este înregistrată de radar cu 79 de kilometri pe oră.

Legislația spune că aparatul trebuie calibrat timp de 5 minute în trafic înainte de a înregistra vitezele pentru eventuale sancțiuni.

”El ia mai multe cadre și se autoreglează singur, își face calculele, înțelegeți?! Ei probabil n-au făcut lucrul acesta și atunci nu indica corect. Asta este ideea, vă spun în proporție de 99 la sută.”, a mai spus avocatul.

Mai mult, conform măsurătorilor femeia ar fi atins, la volan, în numai o secundă, 3 viteze diferite.

”Prima oară autoturismul a fost surprins în interiorul aceleiași secunde cu viteza de 101 kilometri la oră, ulterior la diferențe de câteva sutimi de secundă cu 61 de kilometri, pentru ca ulterior în cadrul aceleiași secunde să fie surprins cu 91 la oră.”, a declarat avocatul șoferiței.

Un motiv invocat în contestație este și faptul că imaginile sunt neclare. Prea multe semne de întrebare pentru judecătorii care au decis să dea câștig de cauză șoferiței chiar pe baza probelor agenților de la rutieră. Totuși, sentința nu este definitivă, mai scriu cei de la activenews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.