Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Cum să-ți cumperi o mașină care să-și păstreze valoarea în timp

foto: pixabay.com

Antreprenorii care vor să dețină o flotă proprie de mașini ar fi bine sa ia în calcul să facă niște achiziții inteligente, astfel încât investiția lor să se deprecieze cât mai puțin în timp. Dacă ai propriul business și vrei să îți cumperi mai multe autovehicule pentru afacerea ta, iată ce ar trebui să faci astfel încât să te alegi cu niște mașini care își păstrează valoarea cu trecerea anilor.

Gândește-te la ce ai nevoie

Există o mare diferență între ceea ce ți-ar plăcea și ceea ce ai nevoie. Chiar dacă ți-ai dori ca angajații tăi să conducă niște mașini care să arate extrem de bine, nu ar fi o idee bună să cumperi asemenea autovehicule, dacă ele nu-ți satisfac nevoile imediate de business și dacă nu-și păstrează, în timp, o valoare de piață ridicată.

Unele mărci sunt mai bune decât altele

Unele mărci de mașini se depreciază mai rapid decât altele. O  mișcare deșteaptă ar fi să te documentezi temeinic înainte să iei o decizie finală de achiziție, astfel încât să cumperi niște mașini care își păstrează valoarea în timp. Dacă îți dorești niște automobile care să valoreze niște bani buni și peste câțiva ani, o variantă bună ar fi să optezi pentru cele ale producătorilor japonezi sau sud-coreeni, deoarece produsele lor sunt recunoscute pentru fiabilitate și calitate.

Mizează pe siguranță

Alege niște mașini care să dispună de cele mai noi dotări în materie de siguranță, care să le garanteze pasagerilor o protecție ridicată în cazul unui accident. Mașinile moderne nu sunt prevăzute doar de clasicele centuri de siguranță și airbaguri, ci și cu camere video ori senzori care trimit semnale de avertizare șoferilor în eventualitatea unui pericol. Industria auto evoluează foarte rapid, astfel că sistemele de siguranță considerate premium în prezent o să devină, în câțiva ani, ceva obișnuit. Prin urmare, dacă vrei ca mașinile de firmă pe care intenționezi să le cumperi pentru afacerea ta să își păstreze o valoare cât mai ridicată în timp, caută să achiziționezi unele cu dotări de top în materie de siguranță pentru pasageri.

Cumpără second hand

Evită să cumperi mașini noi, chiar dacă dispui de suficiente resurse financiare. Decât să cheltuiești o sumă foarte mare de bani pe mașinile din firmă, mai bine investește în dezvoltarea afacerii. În plus, o mașină nouă își pierde 10-20% din valoare imediat ce ieși cu ea pe poarta comerciantului auto.

Ia în calcul și alte variante

În cazul în care ai nevoie de o flotă auto pentru afacerea ta, nu trebuie neapărat să cumperi autoturismele ca să le poți utiliza. Chiar dacă nu îți dai seama încă, o soluție potrivită pentru nevoile tale s-ar putea să fie parteneriatul cu un furnizor de servicii de leasing operațional. Unul dintre principalele avantaje ale unui contract de leasing operațional este că nu trebuie să te mai preocupi de vânzarea mașinilor, după ce le utilizezi un anumit număr de an.

sursa: financiarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.