Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Ce trebuie să faci pentru a-ți proteja ochii și a îmbunătăți sănătatea acestora

probleme ochi

Ai observat că din ce în ce mai multe persoane au început să poarte ochelari de soare atunci când se plimbă pe stradă?

Nu este vorba despre nicio modă sau de vreun avans remarcabil în ceea ce privește protecția ochilor; acești indivizi pur și simplu nu și-au îngrijit ochii în mod corespunzător, iar acum încearcă să ascundă această realitate.

În articolul de azi te invităm să afli ce trebuie să faci pentru a-ți proteja ochii și a îmbunătăți sănătatea acestora. Pe lângă faptul că nu vei mai avea nevoie de lentile de corecție, vei evita mai multe probleme oculare ce te-ar putea afecta în viitor.

Ochii sănătoși nu sunt o opțiune, ci o necesitate

Desigur, corpul tău îți aparține și poți face ce vrei cu acesta, însă sănătatea ochilor tăi și factorii de risc la care ei sunt vulnerabili nu reprezintă un aspect ce poate fi ignorat. Nu este de ajuns să urmezi sfaturile bunicilor și să bei mai mult suc de morcovi dacă vrei să ai ochii sănătoși.

Într-adevăr, morcovii sunt bogați în vitamina A, nutrient esențial pentru sănătatea ochilor. Vitamina A facilitează prevenirea și tratarea mai multor tipuri de infecții și reduce stresul la care sunt supuși nervii optici, problemă din ce în ce mai răspândită în zilele noastre din cauza utilizării calculatoarelor, tabletelor, telefoanelor mobile și televizoarelor.

Există însă numeroase remedii naturiste benefice pentru ochii și vederea noastră, aceasta din urmă fiind unul dintre cele mai importante simțuri pe care le avem.

Sfaturi pentru a-ți proteja sănătatea ochilor

În primul rând, ține seama de faptul că ochii sunt o componentă a sistemului tău nervos. Pentru ca aceștia să fie sănătoși, este necesar să-ți reduci nivelul de stres și să te odihnești suficient. Iată câteva sfaturi utile în acest sens:

  • Crește-ți aportul de alimente bogate în minerale (fructe, alge marine și legume).
  • Respiră în mod constant, încet și adânc, astfel încât ochii tăi să fie aprovizionați cu oxigen suficient.
  • Practică o activitate care să-ți relaxeze sistemul nervos, precum yoga sau tai chi.

Care sunt simptomele produse de bolile oculare?

Pe lângă faptul că vom avea probleme de vedere și va trebui să purtăm ochelari de corecție, dezechilibrele din organism produse de urmarea unor obiceiuri nesănătoase și de îngrijirea deficitară a ochilor pot avea următoarele consecințe negative:

Creșterea producției de mucus

Este vorba despre mucusul care se acumulează în colțurile ochilor în timp ce dormim. Dacă ai observat că organismul tău produce foarte mult mucus la nivelul acestei regiuni, cauza poate fi un exces de toxine ce trebuie eliminat.

Pentru a remedia această problemă, este esențial să-ți detoxifiezi întreg organismul, ceea ce presupune să eviți produsele lactate, alimentele prăjite, carnea, zahărul și sarea. De asemenea, este necesar să-ți crești aportul de apă și să consumi mai mult alimente proaspete.

Mâncărimi ale ochilor

Cauza principală a acestei probleme este somnul insuficient, dar și circulația sanguină deficitară la nivelul ochilor sau urmarea unei diete dezechilibrate. Pentru a remedia problema, așază-te într-o poziție confortabilă și îndreaptă-ți ochii spre tavan, fără a-ți mișca capul.

Închide ochii de mai multe ori fără a schimba direcția în care privești. Acest truc stimulează circulația sanguină în țesuturile oculare, aprovizionându-ți ochii cu un plus de energie. Nu uita să incluzi multe legume proaspete și apă în dieta ta zilnică.

Pleoape umflate

Deși pleoapele noastre se pot umfla și atunci când plângem (fie pentru că tocăm ceapă, fie pentru că ceva ne-a întristat), în această situație cauza acestui fenomen este o disfuncție renală sau suprasolicitarea rinichilor. Este posibil să-ți aplici machiaj în exces sau să nu te demachiezi în mod corespunzător.

Cum poți remedia această problemă? Fă mișcare, bea suc de ananas sau de portocale în fiecare dimineață, îmbunătățește-ți somnul și încearcă să folosești farduri mai blânde.

Orgelet (urcior)

Multe persoane au impresia că urciorul la ochi este produs de un virus, însă cauza reală a acestuia este o acumulare de toxine în organism, consecință a unei diete deficitare, a mâncatului în exces sau a unei lipse de vitamine.

Dacă suferi de această problemă, te sfătuim să eviți alimentele sărare, zaharoase, prăjite sau bogate în grăsimi. Un remediu naturist util pe care poți să-l încerci este să încălzești un obiect de aur (un inel, de pildă) și să-ți presezi ochiul afectat de urcior cu acesta de mai multe ori.

Citiți mai multe AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.