Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Cum să eviţi excesele la masa de Revelion

masa-revelion

La români, mesele de sărbători au o mare calitate: sunt pline cu tot felul de bunătăți. Oricât de mofturos ai fi din fire tot ai avea de unde să alegi. Ce faci atunci când pofta-i mare dar nici nu ai vrea să te trezeşti cu niște kilograme în plus? Pentru asta ți-am pregătit 5 trucuri.

1. Alege peşte

Este bine știut faptul că tradiția la români spune că în noaptea de Revelion trebuie să se mănânce peşte la masă. Ai putea să bifezi peştele pe lista meniului și asta pentru că reprezintă o alegere sănătoasă. Este o carne slabă, gustoasă, cu proteine de bună calitate și acizi graşi nesaturaţi. Prezenţa grăsimilor omega 3 din peşte îl recomandă pe lista meniului de cel puțin 2 ori pe săptămână. Ce peşte poți trece în meniu?

Somonul, tonul, macroul şi sardinele sunt sortimente de peşti bogați în acizi graşi nesaturaţi, cu un gust bogat și nu greșești dacă te decizi pentru unul dintre ei.

2. Fără prea mult alcool

La o așa ocazie este aproape imposibil să nu se sărbătorească cu alcool, dar acesta este și o sursă grozavă de calorii. Ştiai că alcoolul are zahăr şi te îngraşă? Nu numai că după mai multe pahare s-ar putea să nu te simți prea confortabil, dar toate acele calorii îţi pot aduce câteva kilograme în plus. Cel mai bine este să eviţi consumul de alcool, iar dacă ești prezent la o petrecere și este servit îți poți înmuia ușor buzele fără să bei. De asemenea, evită să amesteci mai multe sortimente de alcool între ele și să bei pe stomacul gol. Un truc care dă roade și te scapă de mahmureală este servirea apei între paharele de alcool.

3. Evită mâncărurile grele

Deși este un pic cam greu să sari peste mâncărurile grele și asta pentru că majoritatea sunt așa, rezumă-te măcar la porţii mici de sarmale sau alte preparate cu tocătură ce se digeră greu și abundă în grăsimi. Mănâncă doar puțin, mai exact atât cât să îți faci pofta, apoi oprește-te.

4. Doar o porție de desert

Repetă-ţi mereu în minte cumpătare, mai ales dacă suferi de probleme digestive. Îți poți permite luxul de a mânca și o porție de desert, dar doar una mică. După aceasta este bine să refuzi orice ispită dulce ce ți se perindă prin fata ochilor. Și când ești pe punctul de a o comite, amintește-ţi că riști astfel să consumi un extra de calorii ce se transformă în depozite de grăsimi.

5. Nu sta jos după masă

Cine a zis că după o masă copioasă urmează un somn bun a mințit. Combinaţia asta este cum nu se mai proastă pentru siluetă, dar și pentru digestie. După o masă pe cinste este bine să te miști sau să faci alte activități prin care să arzi din calorii și să uşurezi digestia. Seara de Revelion este una lungă așa ca poți dansa sau merge prin parc să vezi luminiţele.

sursa: femini.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.