Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Dacă vrei să ai rinichii sănătoși, ferește-te ca de foc de aceste obiceiuri NOCIVE!

foto: santeplusmag.com

După cum știm cu toate, rinichii joacă rolul de filtru ce ajută la eliminarea toxinelor, care altfel ar fi transportate de sânge la organe. Tot rinichii echilibrează nivelul mineralelor necesare bunei funcționări a organismului. Rolul lor este, așadar, extrem de important.

Prin urmare, sănătatea rinichilor este o condiție pentru buna funcționare a organismului. Să aflăm, în cele ce urmează, care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, conform site-ului www.santeplusmag.com .

Consumul insuficient de apă

Pentru a funcționa în parametri optimi, rinichii au nevoie de apă. Apă ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul urinei și al transpirației și, în plus, hidratează organismul. Rinichii sunt cei care intermediază evacuarea acestor toxine.

Consumul ridicat de alimente prea sărate sau prea dulci

Corpul nostru se debarasează de lichidele indezirabile filtrând sângele cu ajutorul rinichilor. Prin urmare, pentru a ca apa în exces din celule să fie eliminată, este necesar un echilibru între potasiu și sodiu.

Consumul exagerat de alimente prea sărate mărește nivelul sodiului din sânge, fiind astfel perturbat echilibrul dintre cele 2 minerale. În consecință, rinichii nu mai pot elimina eficient apa în exces din celule.

Urmarea firească a acestui lucru este faptul că, din cauza lichidului în exces acumulat în organism, se creează o presiune suplimentară asupra vaselor de sânge de la nivelul rinichilor. Cu timpul, capacitatea rinichilor de a elimina toxine se va reduce considerabil.

Consumul exagerat de alimente bogate în zahăr favorizează acumularea calculilor renali, crescând cu 33% riscul formării acestora.

Abținerea de la urinat

Să recunoaștem! Cu toate am făcut acest lucru la un moment dat. Motivele pentru care ne abținem să urinăm atunci când organismul ne-o cere sunt variate și nu contează absolut deloc dacă ne gândim că ne periclităm sănătatea. Abținerea de la urinat este unul dintre cele mai frecvente obiceiuri care distrug rinichii, crescând riscul dezvoltării infecțiilor.

Infecțiile bacteriene care se propagă în sistemul urinar pot afecta aparatul urinar, cauzând o varietate de afecțiuni, printre care cistita și calculii renali.

Alimentația săracă în magneziu

Magneziul este benefic sănătății întrucât previne anumite afecțiuni cardiovasculare, crampele, simptomele sindromului premenstrual și formarea calculilor renali. Totodată, acest mineral stimulează eliminarea toxinelor.

Administrarea excesivă de analgezice

Faci parte din categoria acelor persoane care, la cea mai ușoară durere, iau analgezice? Atunci trebuie să știi că ești predispusă la afecțiuni renale. Și asta deoarece substanțele chimice puternice pe care aceste medicamente le conțin și care au o acțiune negativă asupra rinichilor.

Spre exemplu, banalul paracetamol este transformat de ficat în substanțe toxice care dăunează rinichilor. După 3-4 zile de administrare a acestui medicament, se poate observa adesea o diminuare a volumului urinei, însoțită de vomă și diaree.

Consumul crescut de carne roșie

Conform specialiștilor nefrologi, consumul exagerat de carne roșie favorizează acumularea deșeurilor în sânge. Acest lucru implică mai multe eforturi din partea rinichilor, ceea ce poate determina leziuni și disfuncționalități ale rinichilor.

Buna funcționare a rinchilor este perturbată și de acidul fosforic prezent în cantități semnificative în carnea roșie. În plus, această substanță favorizează și formarea pietrelor la rinichi. Consumul optim de carne roșie este de 1g per kilogram corp. Așadar, o persoană care cântărește 60 kg ar trebui să nu consume mai mult de 60 g carne roșie zilnic.

Acum că ai aflat care sunt cele mai comune obiceiuri care distrug rinichii, încearcă să le eviți. Din păcate, afecțiunile renale se instalează repede și au o evoluție relativ rapidă. Le poți preveni diminuând consumul alimentelor care dăunează rinichilor, consumând suficientă apă  și mergând la toaletă imediat ce simți nevoia să urinezi.

Sursa: avantaje.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.