Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Descoperire uluitoare pentru creștinii din întreaga lume

Descoperire uluitoare pentru creștinii din întreaga lume! O adevărată minune a fost scoasă lumină de o echipă de arheologi din Israel!

Totul s-a întâmplat aproape de Bet Shemesh (centrul țării), acolo unde arheologii israelieni au scos la iveală vestigiile unei mănăstiri creştine cu o vechime de 15 secole, printre descoperiri remarcându-se un mozaic graţios cu păsări şi frunze.

„Bogăţia sitului sugerează că acest complex ar fi putut fi un important sit de pelerinaj în regiunea Iudeea-Shephelah”, la vest de Ierusalim, au afirmat autorităţile arheologice israeliene într-un comunicat.

Din zona sitului datând din perioada bizantină, arheologii au excavat vestigiile unor zidurilor de piatră de dimensiuni impunătoare, precum şi elemente arhitecturale realizate din marmură provenind parţial din Turcia de azi.

Printre aceste elemente se află baza unui stâlp pe care se poate distinge o cruce şi alte elemente decorative.

Locaţia, excavată doar într-o mică măsură până în acest moment, a fost abandonată în secolul al VII-lea din motive necunoscute.

„Ştiam deja că (în regiune) exista un număr de biserici şi de mănăstiri vechi, dar ceea ce s-a descoperit este conservat în mod remarcabil”, a declarat Benjamin Storchan, directorul echipei de săpături, citat în comunicat, potrivit Agerpres.

Sit-ul se află în apropierea mănăstirii Beit Jamal unde se află o comunitate de salezieni, bărbaţi şi femei, care trăiesc însă separat.

Excavările efectuate din vară cu ajutorul a mii de tineri voluntari au precedat un proiect de extindere a unui district din Bet Shemesh, destinat evreilor ultra-ortodocşi.

La întrebarea AFP, o purtătoare de cuvânt a autorităţilor arheologice israeliene a declarat ca nu ştie ce se va întâmpla cu sit-ul.

„Un lucru este sigur: mozaicul va fi păstrat. Nu ştim însă dacă va rămâne în actuala locaţie sau dacă va fi transferat în altă parte”, a indicat aceasta.

Sursa și foto: mesaj.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.