Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

O descoperire fără egal! Arheologii anunță că au găsit orașul biblic SODOMA

sodom_gomorrah-1

După decenii de săpături, cercetatorii cred ca au gasit in sfarsit ruinele orașului biblic SODOMA.

Experții cercetează zona Tall el-Hammam din Iordania unde cred că au găsit unui oraș „monstruos” oraș din epoca bronzului care se potrivesc cu descrierea biblică a orașului distrus de Dumnezeu așa cum este descris în Cartea Genezei (acolo se vorbește de două orașe Sodoma și Gomora care ar fi fost pedepside de Dumnezeu pentru păcatele care se săvârșeau în ele).

Se pare că este cea mai mare locație din regiune, așa cum este descris în Biblie, este situată la est de râul Iordan și datează din anii 3500 și 1540 î.Hr. și se crede că a fost abandonat dintr-o dată, relatează DailyMail. –

Cele două orașe (Sodoma și Gomora) erau descrise fost regate și erau plasate pe câmpia râului Iordan, la nord de locul unde se află acum Marea Moartă, și sunt descrise în Biblie ca fiind un loc bogat, verde și bine udat.

În special, Sodoma este unul dintre cele mai mari orașe est de Iordan menționate pe parcursul Cartea Genezei și Noul Testament.

Acesta este descris ca fiind situat pe o rută comercială comună, și datorită dimensiunii sale, s-a spus ca a fost puternic fortificat cu turnuri și ziduri înalte, groase.

În Biblie, Sodoma a fost spune că a fost distrus de Dumnezeu, după îngerii săi nu au reușit să găsească oameni neprihăniți în interiorul zidurilor sale.

Prin comparație, existența Tall el-Hamaam este plasată undeva între anii 3500 și 1540 î.Hr.

Se spune ca ar fi cel mai mare oraș care ar fi existat în regiune – între cinci și 10 ori mai mare decât alte orașe din zona – ceea ce face ca alegerea construcției unui nou oraș să fie o alegere normală.

Steven Collins de la Universitatea Trinity Southwestern din New Mexico, care a condus proiectul, a declarat pentru Popular Arheologie că Sodoma a fost un oraș „monstruos” (n.a. referire la mărimea sa), comparativ cu altele din zona din aceeași perioadă.

Lucrările arheologice privind epoca bronzului în partea de sud a văii râului Iordan au început în 2005 și încă de la început să descoperit locația unei cetăți imense și a unei societți sofisticate.

Echipa de arheologi au descoperit dovezi ale unui oraș extins ca suprafață, cu ziduri puternice de apărare, cu metereze groase (10 m) și înalțimi ale zidurilor imense pentru acea perioadă (în unele locuri și peste 5,2 m). Porțile cetății erau imense, iar zidurile erau folosite să ca drum de transport.

Mai târziu, pe la mijlocul epocii bronzului, acest zid a fost înlocuit cu unul de 7 metri care practid dublat și practic a mai apărut un drum de centură a imensului oraș.

Echipa de arheologi consideră că orașul descoperit trebuie să fie Sodoma deoarece dovezile sugereaza ca se afla pe malurile râului Iordan și a fost un traseu comercial important, așa cum este descris în Biblie. O dovadă suplimentară care vine în sprijinul teoriei e și aceea că Tall el-Hamaam a fost brusc pustiit la un moment dat spre sfârșitul epocii bronzului mijlociu.

„Ceea ce avem în mâinile noastre este un important oraș-stat, mare oraș-stat, care a fost, pentru toate scopurile practice, necunoscut pentru oamenii de știință înainte să începem proiectul nostru”, a spus Collins.

Locația a fost un pustiu peste 700 de ani, dar apoi, după cele șapte secole, a început să înflorească din nou -. Așa cum este indicat prin poarta de fier frumos care duce în cetate ” Acest lucru a fost sugerat, deoarece cercetatorii au descoperit câteva artefacte din faza târzie a perioadei în comparație cu alte localități din regiune.

„Tall el-Hammam păre să se potrivească pentru fiecare din descrierile Sodomei cerută de textul Bibliei”, a declarat arheologul pentru Popular Arheologie.

Distrugerea Sodomei, împreună cu Gomora a fost înregistrat în numeroase părți ale Bibliei, inclusiv Geneza și Noul Testament, precum și în Coran.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.