Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Dezastre nucleare care au schimbat soarta omenirii

1 Tragedia Semipalatinskului

Testu nuclear Semipalatinsk a fost închis în anul 1991. Acesta a fost cu ușurință cel mai infamat loc de testare nucleară din lume care a avut un efect devastator asupra vieților umane.

Timp de patru decenii, între anii 1949 și 1989, 200 000 de locuitori din fostul cartier sovietic Semipalatinsk au fost forțați să trăiască sub umbra amenințătoare a unui nor de ciuperci nucleare.

Cel puțin 456 de dispozitive nucleare atât atmosferice cît și subterane au fost detonate într-un sit cunoscut sub numele de Semipalatinsk-21, care a transformat destul de mult populația umană în cobai.

Locuitorii au fost forțați să iasă în afara locuințelor lor în timpul exploziei de test nuclear, astfel încât ei să poată fi apoi examinați de oamenii de știință ca parte a studiilor privind efectele radiației asupra vieții umane.

Chiar și astăzi, efectele secundare pot fi resimțite. Aerul, apa și solul au niveluri de radiații de 10 ori mai mari decât în ​​mod normal, unul din 20 de copii având deformări congenitale grave.

În timp ce mulți se luptă cu diferite tipuri de cancer, o majoritate a populației locale a murit înainte de a atinge vârsta de 60 de ani.

2 Bomba atomică din Hiroshima

Odată cu predarea Germaniei naziste, aliații au fost disperați până la sfârșitul celui de-al doilea război mondial. Deci Statele Unite cu consimțământul Regatului Unit au decis să renunțe la arme nucleare în orașele japoneze Hiroshima și Nagasaki.

La 6 august 1945 o bombă atomică de tip uraniu numită “Little Boy” a fost aruncată în orașul Hiroshima. Aproximativ 90.000-146.000 de persoane au murit în Hiroshima în primele două până la patru luni în principal din cauza arsurilor a bolilor cauzate de radiații și a altor răniri. Majoritatea morților erau civili.

3 Tragedia de la Nagasaki

Când Japonia a refuzat să se predea după bombardamentul de la Hiroshima, SUA a abandonat o bombă de tip plutoniu, denumită “Fat Man”, în orașul Nagasaki, doar trei zile mai târziu, pe 9 august ucigând 39.000-80.000 în Nagasaki, aproximativ jumătate dintre ei murind în aceeași zi.

Victimele bombardamentelor de la Hiroshima și Nagasaki sunt numite hibakusha care înseamnă oameni afectați de explozie. Guvernul japonez a recunoscut aproximativ 650.000 de persoane ca hibakusha cu 174.080 încă în viață la data de 31 martie 2016. Aproximativ 1% dintre aceștia au fost diagnosticați cu boli cauzate de radiații.

4 Accidentul Insulei Trei Mile

Deși a avut loc doar o scurgere scurtă de radioactivitate, topirea parțială la Three Mile Island este considerată cel mai grav accident nuclear din istoria SUA.

Se spune că accidentul a generat preocupări privind siguranța anti-nucleară în rândul activiștilor precum și al publicului larg dând astfel calea pentru adoptarea unor reglementări stricte pentru industria nucleară.

5 Dezastrul de la Cernobîl

Dezastrul de la Cernobîl a fost un accident nuclear catastrofic care a avut loc la centrala nucleară de la Cernobîl la 26 aprilie 1986 în orașul ucrainean Pripyat.

Cantități mari de particule radioactive s-au răspândit pe o mare parte din vestul URSS, precum și din Europa. Acesta a fost rezultatul unui proiect de reactor defect care a fost operat de un personal necorespunzător instruit.

În timp ce doi lucrători au decedat în noaptea accidentului încă 28 de persoane au murit în câteva săptămâni din cauza otrăvirii acute a radiațiilor. Rămâne cel mai grav accident de centrale nucleare din istorie din punct de vedere al costurilor și al victimelor.

6 Dezastrul nuclear de la Fukushima

Dezastrul nuclear de la Fukushima Daiichi a fost un accident major la centrala nucleară de la Fukushima I din Fukushima, declanșată de tsunami după cutremurul de la Tōhoku din 11 martie 2011.

Este cel de-al doilea dezastru nuclear cel mai mare de la dezastrul de la Cernobîl din 1986 și de asemenea cel de-al doilea dezastru este acordat clasificării evenimentului Nivelului 7 (clasificarea maximă) a Scalei internaționale a evenimentelor nucleare.

7  Focul Windscale

Windscale Fire a fost un accident nuclear din 1957 care a avut loc la instalația de reacție nucleară Windscale și instalația de producere a plutoniului situată pe coasta de nord-vest a Angliei.

Acesta rămâne cel mai grav accident de energie nucleară din Marea Britanie.

Accidentul a avut loc pe 8 octombrie, când o încălzire de rutină a blocurilor principale de control a grafitului din reactor a scăpat de sub control, ducând la ruperea cartușelor de uraniu adiacente. Focul a ars timp de trei zile, cu radiații nucleare care contaminează părți din Marea Britanie și Europa. Peste 200 de decese cauzate de cancer au fost atribuite dezastrului.

Sursa: publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.