Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diete

„Dieta lui Dumnezeu”, regimul alimentar care se bazează pe respectarea Bibliei

foto: abc.net.au

Un regim alimentar care se bazează pe respectarea Bibliei este de multă vreme preferatul americanilor.

Cartea „Maker’s Diet” („Dieta Creatorului”), aparţinând nutriţionistului Jordan Rubin, evreu adept al cultului mesianic, este preferata americanilor.

Pe lângă îmbrăţişarea unui regim alimentar „natural”, adepţii acestei diete trebuie să renunţe la exerciţiile de aerobic, la pasta de dinţi cu fluor, la antiperspirante şi chiar la duşul zilnic!

Fiind evreu adept al cultului mesianic, Rubin s-a inspirat dintr-o altă parte a Vechiului Testament (Cartea Leviticului) pentru alcătuirea programului de slăbire.

Nutriţionistul american spune că a ajuns să „fabrice” acest regim după nenumărate încercări zadarnice de a găsi un tratament pentru boala Crohn, o afecţiune cronică a tubului digestiv.

Rubin chiar a declarat la un moment dat pentru „New York Post” că dieta, urmată cu stricteţe, duce la o pierdere în greutate de până la zece kilograme în 40 de zile”.

Pro şi contra

În cele 40 de zile se pot consuma alimente “aprobate de Dumnezeu”, exclusiv naturale şi neprocesate. Carnea “necurată” de porc şi scoicile sunt excluse, însă se recomandă carnea slabă şi somonul, însoţite de multe salate. Carbohidraţii sunt recomandaţi! Însă numai din surse naturale: fructe, miere şi lapte.

Dieta mai include o doză zilnică de argilă care conţine organisme “benefice tractului digestiv”, produs de o firmă din Florida.

Asociaţia Dietetică Americană se delimitează, însă, de aceste metode.Potrivit acesteia, chiar şi cele mai populare dintre ele „maschează, uneori, ştiinţa în spatele ideologiei” şi pot duce la grave carenţe pe termen lung.

Stephen Barrett, un psihiatru aflat la conducerea asociaţiei Quackwatch (asociaţie care denunţă fraudele medicale), este de acord cu aceasta şi avertizează şi împotriva recurgerii la aceste programe în scopuri terapeutice.

Exces ponderal

Totodată, Barrett spune că, într-o societate afectată de flagelul obezităţii înţelege entuziasmul: „Fără îndoială, unele persoane vor urma mai bucuros un regim dictat de cineva care le împărtăşeşte credinţa”.

Potrivit unui studiu efectuat în 1998 de către sociologul Kenneth Ferraro, americanii practicanţi prezintă o rată mai ridicată a excesului ponderal comparativ cu cei care nu cred în Dumnezeu. Şi aceasta, dintotdeauna.

Lucrul acesta ar explica apariţia, în 1957, a primului manual de regim spiritual, „Rugaţi-vă pentru a slabi”!

Și alimentația mediteraneană se pare că este pe placul Domnului…

Cuvântul bun împotriva kilogramelor!

Cei care studiază de multă vreme fenomenul răspândirii acestor regimuri, spun că succesul lor se bazează, în mare parte, pe efectul de grup.

„Creatorii lor străbat continentele pentru a propovădui… cuvântul bun împotriva kilogramelor! Ei formează aşa numiţii pastori ai sănătăţii”, notează presa franceză.

Există grupuri care săptămânal fac „sesiuni” de alimentaţie de tip mediteraneean cuplată cu lectura şi memorarea unor pasaje din Biblie.

„Acolo învăţăm să ne hrănim în spiritul lui Dumnezeu, în loc să ne îndopăm cu mâncare”, explică o canadiancă, adăugând: „Motivaţia noastră este Dumnezeu. Nu trebuie sa Îl dezamăgim”.

Specialiştii spun că popularitatea acestor regimuri în SUA se explică prin faptul că supunerea faţă de autoritate, inclusiv divină, este mai accentuată acolo.

Cotidianul Le Figaro notează că în SUA să citeşti Biblia şi să slăbeşti a devenit o modă

sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.