Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Donald Trump CUTREMURĂ lumea cu ultimul anunț

trump-si-bomba

Preşedintele ales al SUA, Donald Trump, s-a pronunţat joi în favoarea extinderii şi consolidării capacităţilor nucleare ale SUA până când lumea ‘revine la realitate’, un semnal că el ar putea accepta o costisitoare modernizare a arsenalului nuclear al SUA care a devenit foarte învechit, transmite agenţia Reuters.

În deceniul următor, multe dintre submarinele purtătoare de rachete balistice, bombardierele şi instalaţiile terestre de lansare a rachetelor, adică elementele triadei nucleare americane, se vor apropia de sfârşitul duratei lor proiectate de exploatare, titrează agerpres.ro.

Conform unor evaluări independente, modernizarea şi întreţinerea acestui arsenal va costa în următorii 30 de ani circa un trilion de dolari.

‘Statele Unite trebuie să-şi consolideze semnificativ şi să-şi extindă capacităţile nucleare până când lumea revine la realitate în privinţa arsenalelor nucleare’, a indicat Trump într-o postare pe Twitter. El nu a oferit însă alte detalii.

În campania electorală premergătoare scrutinului prezidenţial din 8 noiembrie, Trump a susţinut în general ideea consolidării pe ansamblu a armatei americane, însă în acelaşi timp s-a pronunţat pentru scăderea taxelor şi pentru ţinerea sub control a cheltuielilor bugetare.

Viitorul preşedinte al SUA a avut miercuri o întâlnire cu mai mulţi responsabili ai Pentagonului implicaţi în programele de achiziţii ale armatei, precum şi cu directorii executivi ai societăţilor Lockheed Martin şi Boeing, principalii furnizori de echipamente militare pentru armata americană.

Trump a declarat după această întâlnire că a discutat cu reprezentanţii celor două companii despre scăderea costurilor unor programe foarte importante, respectiv cel al avionului multirol invizibil F-35 şi cel al achiziţiei unui nou avion Boeing 747-8 care va fi viitorul Air Force One, scrie stiripesurse.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.