Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Dovada puterii vechilor manuscrise: datorită slovelor scrise acum 2000 de ani, au suferit milioane de oameni

sursa foto: youtube.com

In anul 98 d.H. consulul roman Tacit avea sa scrie o lucrare „Germania” despre triburile germane ce n-au putut fi acaparate si distruse de Imperiul Roman.

Autorul caracterizeaza reprezentantii triburilor ca fiind un popor curajos, inalti, cu ochi albastri si par blod dar lenesi si bautori. In 1924 in minele lui Himmler, unul din principalii politici ai Germaniei naziste, a nimerit o traducere a manuscrisului.

Pe atunci Himmler nu era decit un jalnic crescator de pui, insa ideile si descrierile lui Tacit despre maretul trib german, a lasat o amprenta adinca in mentalitatea sa. Aceste idei aveau sa fie aplicate ca baza pentru politica distrugatoare nazista. In 1936 in Germania a fost adoptata Legea rasei, de pe urma carora au avut de suferit 11 milioane de oameni exterminati crud in lagarele de concentrare. Si asta s-a datorat descrierii lui Tacit referitor la obiceiurile germanilor salbatici, care era considerat un popor inchis. Ei se casatoreau doar cu reprezentantii lor si nu acceptau legaturi cu alte triburi.

Aceste ginduri le-au insuflat nazistilor ca celele lalte popoare n-au dreptul la existenta. In 1936 a fost creat serviciul SS condus de acelas Himmler, care avea o subdiviziune academica „Ahnenerbe” alcatuita din peste o 100 de savanti si academici. Scopul lor era de a demonstra ca germanii nazisti erau descententii directi ai triburilor germane. Tot atunci a inceput si cautarile originalului. A fost descoperit in Italia in biblioteca particulara a unui nobil italian, doar ca purta titlul Aesinas Codex, datata cu secolul XV. Era copia originalului facuta de un calugar italian intr-o manastire germana.

Originalul lui Tacit se presupune ca ar fi ars in marele incediu din Roma antica, pe vremea conducerii Imperiului Roman de catre cel mai singeros imperator – Neron. Cartea era foarte importanta pentru conducerea Germaniei isi dorea cu tot dinadinsul sa obtina exemplarul, insa n-a fost sa fie. Documentul a fost ferit din calea razboiului si in 1966 a fost declarat monument national italian. Insa in 1966 lucrarea a avut de suferit de pe urma inundatiilor catastrofale din Florenta, unde a fost dusa de reprezentantii familiei nobilului a carui proprietate era.

Guvernul italian a dispus restaurarea documentului si dupa luni grele si migaloase de restaurare, cartea a fost restabilita si transmisa oficial in proprietatea statului italian. Astazi ea poate fi admirata vizitind Biblioteca Nationala a Italiei.

Astfel datorita slovelor scrise acum 2000 de ani, au suferit milioane de oameni, din frustrarile si ambitiile bolnave ale lui Himmler care l-a interpretat gresit pe Tacit. Inca o dovada a puterii vechilor manuscrise, in cazul dat distructiva.

sursa: carterara.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.