copii luati de autoritati

Ana Maria Stancu a fost acuzată de fostul soț de răpire internațională de copii. Pe 5 septembrie ar urma să afle dacă va fi extrădată în Portugalia, unde riscă până la opt ani de închisoare.

Decizia a fost luată de magistrații judecătoriei sectorului 6. Românca susține că a fost bătută cu bestialitate de soț, motiv pentru care a hotărât să divorțeze. În urma separării, instanța din Portugalia a stabilit ca micuțul Rafael să rămână la ea.

Invitată în platoul Știrilor B1 TV, Ana Maria Stancu a declarat că are impresia că nu se vrea aflarea adevărului.

”Nu mai am nici o speranță. Doamna judecător, dacă voia să judece fondul, trebuia să judece în 2014, pentru că este pe rol acest proces din 2014. Dânsa, probabil și acum, în loc să studieze acest dosar gros, a studiat legea să mai găsească motive să-l amâne, să-l închidă, care nu sunt în interesul minorului, să debusoleze acest copil, să-l destabilizeze emoțional.

Sunt mâhnită, am senzația că nu se vrea adevărul. Nu știu de ce toată lumea se înclină în fața străinilor, atât timp cât încredințarea minorului din Portugalia îmi este recunoscută de statul român, de judecători români. Nu înțeleg atitudinea justiției față de cazurile mai dificile”, a declarat femeia.

Aceasta a povestit că fostul ei soț a fost violent față de copil.

”A fost violent și față de copil. La început am avut temeri față de statul portughez, pentru că fostul meu soț sesiza Protecția minorului în repetate rânduri, anonim. Până nu am ajuns acolo cu un avocat, aceștia nu m-au lăsat în pace. Din aceste motiv, mie mi-a fost teamă să spun că Rafael era bătut în mod repetat peste mânuțe și i se aplicau multe corecții”, a mai spus Ana Maria Stancu, adăugând că fiul ei este foarte bine integrat în România, potrivit b1.ro.

În studio au fost prezenți și Ana Maria Nedelcu, precum și Florin Barbu, bărbatul ai cărui copii au fost încredințați unui cuplu de homosexuali din Marea Britanie.

”Întotdeauna, în orice circumstanță, ar trebui să primeze interesul superior al copilului și îmi dau seama că în Portugalia ar fi fost preluat de Potecția Socială. Practic, asta mă aștepta și pe mine în Canada, dacă nu reușeam să plec de acolo, să îl preia Protecția Socială și să îl dea la o terță familie, pentru că așa fac ei. Dacă sunt neînțelegeri între părinți și se constată violență domestică, ei nu securizează copilul, să sprijine părintele care are mai mare capacitate să-l crească”, a declarat Ana Maria Nedelcu, care a anunțat că va înființa o asociație care să sprijine copiii împotriva abuzurilor:

”Se numește ASACIA –  Asociația pentru Salvarea și Apărarea Copiilor împotriva Abuzurilor – nu numai pentru apărarea copiilor care vin din străinătate în România, să fie apărați de justiția română, dar și a copiilor abuzați din România”.

Florin Barbu a declarat că viața copiilor săi alături de cuplul de homosexuali este foarte grea:

”Eu consider că este inadmisibil ca până acum, după atâtea luni cât m-am zbătut, să nu se facă ceva. Fiecare zi a copiilor mei în acest cuplu de același sex este foarte grea. Eu nu am voie absolut deloc să țin legătura cu copiii. Ei au întrerupt această legătură deoarece vor să îi atașeze pe copiii mei de ei și, dacă noi țineam legătura, niciodată nu puteau face acest lucru. Mama copiilor mă susține și ea dorește să ia copiii sau să îi iau eu sau familia noastră extinsă. Ne înțelegem bine și luptăm împreună pentru acest scop. Ea are viața ei, eu am viața mea, dar copiii reprezintă prioritatea noastră”.

sursa: activenews.ro