Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Drumurile din România pe care trebuie să le parcurgi cu mașina măcar o dată în viață

Transalpina, the highest altitude road in Romania, crossing the Parang mountains

foto: Ghiduri Turistice

Dacă nu aveți planuri clare în ceea ce privește vacanța, vă recomandăm să luați în calcul și câteva călătorii pe care puteți să le faceți cu mașina prin România.

Începem lista cu două drumuri spectaculoase considerate de acum populare, pe care dacă nu le-ați parcurs trebuie să o faceți în vara aceasta. Este vorba în primul rând de Transfăgărașan, despre care echipa de la Top Gear a spus că este „cel mai frumos drum din lume”. Șoseaua începe din comuna Arefu (județul Argeș) și se termină în comuna Cârțișoara (județul Sibiu).

Un alt drum spectaculos și popular, care este și la cea mai mare altitudine din Carpați, este Transalpina. Pe drumul care leagă Oltenia de Transilvania puteți vedea barajul Tău, Lacul Oașa, platoul de pe vârful Păpușa, lacul glaciar Gâlcescu, vârfurile Cărbunele sau Mohorul.

Iată și alte recomandări de drumuri spectaculoase pe care le puteți parcurge în vara aceasta cu mașina.

Trans Semenic. Timiș – Văliug. Este unul dintre cele mai frumoase drumuri montane din România. Traversează masivul Semenic de la est la vest. Pentru a intra pe „Trans Semenic” se poate merge fie pe varianta veche, de la Reşiţa la Văliug, fie pe varianta nouă, pornind de la drumul naţional 6. Venind dinspre Caransebes, în localitatea Slatina Timiş viraţi la dreapta către centrul localităţii şi de acolo continuaţi drept înainte, pe lângă căminul cultural.

00-semenic

DJ 101S – București – Valea Doftanei – Teșila – Secăria – Comarnic. „Vă ia din Teșila și, prin Secăria, vă duce în Comarnic. E superbă, chiar dacă asfaltul nu e cel mai bun. Peisajele fac totul să merite, plus că o să vedeți maximum 5 mașini pe tot drumul ăsta”, spune jurnalistul Cristian Scutariu, care a făcut acest drum pe motocicletă.

01-DN1A

Trans Rarăul. Traseul șoselei, cu o lungime de 28 de kilometri, pornește din Pojorâta, ajunge în apropierea Cabanei Rarău, la altitudine de 1.400 de metri, de unde continuă spre Chiril trecând pe lângă Schitul Rarău. De pe Transrarău este acces facil spre monumentul natural Pietrele Doamnei. Din loc în loc, sunt popasuri unde turiștii se pot opri pentru a admira peisajul spectaculos.

03-transrarau

DN 7A. Brezoi (Vâlcea) – Petroșani (Hunedoara). Conduceți pe malul lacurilor Brădișor și Vidra, printre cheile cu pereți de stâncă și treceți prin stațiunea Voineasa.

04-harta

E578. Vă recomandăm două trasee suberbe, care prind în drumul lor mai multe locuri frumoase. De la Toplița spre Piatra Neamț puteți merge prin Borsec, Cehalău și să prindeți în traseu și mănăstirile Petru Vodă și Neamț. Dacă alegeți varianta drumului prin sud, treceți prin Ditrău, Lacul Roșu, Bicaz-Chei, Tarcău și Pângărați. Zona este absolut superbă și merită să faceți chiar ambele trasee.

05-harta-moldova

DJ 100 E – Câmpina – Proviţa de Sus – Valea Lungă. Traseul este recomandat de jurnaliștii de la Promotor.ro, care spun că este un drum perfect pentru cei care vor să prindă serpentine libere, aer curat, iar apoi să oprească într-o imensă poiană unde pot mânca după pofta inimii.

06-drum

DJ 223. Ion Corvin – Rasova – Cernavodă. „Dacă vrei să conduci mai mult, ia-o spre Călăraşi din A2 şi traversează cu bacul Dunărea spre Silistra. De aici, apuc-o spre Ion Corvin, bucurându-te de un drum realmente superb şi fără a te grăbi prin zona de serpentine din pădurile de pini. Ai locuri de picnic pe malul Dunării în toată zona dintre Ion Corvin şi Rasova, poţi admira Lacul Vederoasa, cu sutele sale de păsări şi peisaj deltaic, iar drumul judeţean DJ 223 e în stare bună în mare parte”, spun cei de la Promotor.

07 drum

Articol relatat de portalul greatnews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.