Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

Ea este cea mai frumoasa primăriță din România. A învins doar la 3 voturi!

cea mai frumoasa primarita din romania

La alegerile locale din 2016 românii nu au ales doar primari cu probleme penale. Irina Onescu, fost producător la MTV a fost aleasă PRIMAR! Și-a învins contracandidatul cu 3 voturi!

Cel mai atipic candidat de primar din județul Arad l-a avut comuna Petriș, notează aradon.ro. Este vorba de o bucureșteancă de 31 de ani, pe numele Irina Onescu (Pisi) care a produs o emisiune la celebrul post MTV, dar s-a stabilit în satul arădean și a câștigat alegerile informează aradon.ron și preluat de evz.ro.

S-a născut și a crescut în București, unde a învățat la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”, iar ulterior a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării de la Universitatea București.

Irina a călcat pentru prima dată pe Valea Mureșului la vârsta de doi ani. Părinții ei, care erau de profesie geologi, veneau în delegații în zonă și s-au îndrăgostit pur și simplu de plaiurile arădene. Astfel, în 1991, familia a cumpărat o casă în Petriș, iar Irina și-a petrecut toate vacanțele în localitate. În 2011, a decis să se stabilească definitiv în satul arădean, dar și-a continuat afacerile, devenind organizator de evenimente, în mod special festivaluri de muzică, explică jurnaliștii de la publicația citată.

Pentru că vrea să promoveze satul care a adoptat-o, de doi ani proaspăta primăriță organizează anual un maraton de ciclism. Așa s-a născut „Drumul Regelui”, un eveniment care anul acesta a sărbătorit cea de-a treia ediție, notează aradon.ro.

A candidat ca independent, întrucât, spune ea, „dependența este prin definiție nocivă, iar la sat doctrina de partid este egală cu zero. În comunitățile mici, oamenii (…) aleg primarul după culoarea sufletului, nu după culoarea politică”. Și-a făcut campanie mergând din poartă în poartă, discutând cu oamenii, dar promovându-se și pe rețelele de socializare. Scorul electoral a fost „la limită”, întrucât și-a învins contracandidatul cu doar 3 voturi.

Irina își dorește să îmbunătățească radical infrastructura comunei, iar pentru asta are de gând spă atragă investiții străine. Spune că va depune cât mai multe proiecte pentru obținerea fondurilor europene nerambursabile, considerând că este șansa cea mai mare pentru cele șase sate de care trebuie să se îngrijească: Petriș, Ilteu, Seliște, Corbești, Roșia-Nouă și Obârșia. „Trebuie să recuperăm teren la capitolul fonduri europene, atât în administrație, cât și la nivel de comunitate. I-am încurajat și îi voi încuraja pe micii fermieri și producători să își dezvolte activitatea cu sprijin european”, afirmă primărița, pentru aradon.ro.

„E rândul oamenilor să își schimbe năravul și să pună osul la treabă. Letargia ultimilor ani trebuie să dispară. Eu am mare încredere în oameni. Dacă sunt informați corect, îndrumați, ajutați, pot muta munții din loc”, spune ea.

Articol relatat de portalul romani-buni.info

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.