Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Efectele adverse ale celui mai puternic antibiotic natural

garlic

Putem manca prea mult usturoi? Nu prea, dau asigurari medicii nutritionisti. Asta nu inseamna ca putem consuma cu nemiluita fara vreo consecinta asupra bunei functionari a sistemului digestiv, in primul rand.

Usturoiul consumat in stare proaspata poate cauza adevarate catastrofe, de la intoleranta si pana la alergii. Secretul beneficiilor pentru sanatate este consumarea acestei legume cu moderatie. Nu exista studii referitoare la cat de mult usturoi inseamna prea mult, insa doza de usturoi proaspat recomandata se situeaza intre 2 si 5 grame pe zi. Medicul dvs nutritionist este cel mai in masura sa stabileasca aceasta cantitate.

Ce riscam daca ne intrecem cu masura? In primul rand, probleme digestive de tipul crampelor si deranjamentelor stomacale. Aceasta pentru ca sucul gastric este acid si in combinatie cu usturoiul poate duce la experimentarea unor stari de reflux esofagian sau arsuri la stomac.

In cazuri severe, se poate ajunge pana la greata, diaree si voma. In al doilea rand, riscam un miros corporal dificil de suportat. Respiratia are cel mai mult de suferit, dupa cum se stie. Usturoiul contine compusi sulfurici care dau un miros specific respiratiei. O atenuare a acestie situatii se poate obtine prin utilizarea paste de dinti si a apei de gura. Mirosul este eliberat insa si prin pori, in urma transpiratiei.

Alergia la usturoi poate fi si ea prezenta in urma consumului de usturoi in cantitati mari. Semnele alergiei pot fi durerile de cap, iritatiile de pe piele, gazele intestinale, balonarea, febra sau diareea. Simptomele mai severe apar odata cu prima basica de pe limba, oboseala perpetua si chiar soc anafilactic.

Alergia la usturoi poate fi stabilita cu certitudine doar in urma unui test facut de medicul alergolog. Sucul de usturoi poate fi extrem de puternic incat sa produca sangerari in sistemul digestiv, mai ales daca aveti o afectiune medical in care sangerarile se produc usor.

Mai multe categorii de persoane ar trebui sa discute cu medicul currant despre oportunitatea usturoiului in dieta personala. Astfel, cei care sufera de insomnia, de deshidratare, inflamatii, au avut un transplant, au diabet sau hipoglicemie nu ar trebui in mod normal sa manance usturoi.

sursa: ochiulmintii-vedetot.blogspot.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.