Emoționant! Ultima suflare. Povestea bătrânelului rămas singur pe lume

batrani

O asistenta medicala s-a apropiat de patul batranului. Langa ea era un barbat la vreo 30 de ani.

„Fiul tau este aici.” – a spus femeia batranelului aflat pe moarte.

Ea a fost nevoita sa repete cuvintele de mai multe ori… apoi ochii pacientului s-au deschis. Sedat din cauza durerii pe care o suferea, el a vazut vag un tanar in picioare in fata lui. A intins mana… tanarul i-a luat mana in palmele lui, strangand usor pentru a ii transmite un mesaj de dragoste si incurajare.

Asistenta medicala a adus un scaun pentru ca barbatul sa poata sta langa pat. Toata noaptea, acesta a stat in salonul slab luminat, tinand mana batranului si vorbind cu el.

Ocazional, asistenta venea prin salon pentru a verifica starea pacientului. Ea a sugerat barbatului sa se mute intr-un pat si sa se odihneasca pentur o vreme, insa tanarul a refuzat-o.

Din cand in cand, barbatul ii mai povestea cate ceva. Batranelul nu zicea nimic, doar isi tinea fiul strans de mana. La rasarit, omul a murit… Tanarul i-a lasat mana si a mers pentru a vorbi cu asistenta. In timp ce ea se ocupa de acte, el astepta cu capul plecat. Apoi, el nu a mai rezistat si a decis sa o intrebe.

Barbatul: „Cine era acel batran?”
Asistenta (foarte surprinsa): „Tatal dumneavoastra.”
Barbatul: „Nu… nu este tatal meu. Nu l-am vazut in viata mea.”
Asistenta: „Atunci de ce nu mi-ati spus asta in momentul in care v-am dus la el?”
Barbatul: „Mi-am dat seama imediat ca este o greseala, insa am stiut ca are nevoie de fiul sau… iar fiul sau nu a fost langa el. Cand am realizat ca este prea bolnav pentru a isi da seama daca sunt sau nu fiul sau, am decis sa raman… stiind cata nevoie avea de cineva.”

Morala: Singuratatea este dificila. Data viitoare cand cineva are nevoie de tine… doar ramai langa el.

sursa: kudika.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *