Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un continent de legendă- KUMARY KANDAM

kumari

Majoritatea oamenilor sunt familiari cu povestea Atlantidei, legendarul oras scufundat – asa cum a fost descris de filozoful grec Platon. Pâna în aceasta zi, înca sunt divizate parerile daca aceasta poveste ar trebui înteleasa literar sau ar trebui doar sa fie perceputa ca o poveste a moralitatii. Mai înspre est, în subcontinentul India exista o poveste similara. Este o poveste despre continentul pierdut Lemuria, deseori legat de legenda continentului Kumari Kandam de catre cei care vorbesc limba Tamil.

Termenul Lemuria îsi are originile în a doua parte a secolului al 19-lea. Geologul englez Philip Sclater a fost nedumerit de prezenta unor fosile de lemurieni în Madagascar si India, dar nu si în Africa continentala si Orientul Mijlociu. Astfel, în articolul sau din 1864, intitulat “Mamiferele din Madagascar”, Sclater a sugerat ca Madagascarul si India au facut odata parte dintr-un continent mai mare si a numit aceasta suprafata lipsa “Lemuria.” Teoria lui Sclater a fost acceptata de comunitatea stiintifica din acea perioada ca o explicatie a modului în care lemurienii ar fi migrat din Madagascar în India sau invers în vremurile antice. Totusi, dupa aparitia unor concepte precum placi continentale sau tectonice, propunerea lui Sclater privind existenta unui continent scufundat nu a mai fost sustinuta.

Dar ideea unui continent pierdut a refuzat sa moara si unii înca considera ca Lemuria a fost de fapt un continent care a existat în trecut. Un astfel de grup este reprezentat de nationalistii Tamil.

Termenul de Kumari Kandam a aparut pentru prima data în lucrarea Kanda Puranam din secolul al 15-lea. Kanda Puranam este versiunea tamila a lucrarii Skanda Puranam (care contine texte religioase hinduse). Totusi, povestirile despre un continent antic scufundat în Oceanul Indian au fost înregistrate în multe dintre operele tamile anterioare. Conform acelor povestiri, a existat o portiune de pamânt care a fost cândva condusa de regii Pandiyan si care a fost înghitita de mare. Când povestirile despre Lemuria au ajuns în India coloniala, tara trecea printr-o perioada în care elementele din folclor începeau sa se amestece cu informatiile istorice si au început sa fie vazute ca si fapte. Ca urmare, Lemuria a fost rapid echivalata cu Kumari Kandam.

Povestea continentului Kumari Kandam nu este privita doar ca o poveste si pare a fi încarcata cu sentimente nationaliste. Povestea sustine ca regii Pandiyan ai Kumari Kandam au fost conducatorii întregului continent indian si ca civilizatia Tamil este cea mai veche civilizatie a lumii. Când Kumari Kandam s-a scufundat, poporul sau s-a raspândit în întreaga lume si a fondat diverse civilizatii – de aici si afirmatia ca acest continent pierdut a fost de asemenea si leaganul civilizatiei umane.

Asadar, cât de mult adevar exista în povestea continentului Kumari Kandam?

Conform cercetatorilor de la Institutul National de Oceanografie din India, nivelul marii a fost mai scazut cu 100 de metri în urma cu aproximativ 14.500 de ani si cu 60 de metri în urma cu aproximativ 10.000 de ani. Prin urmare, este foarte posibil sa fi existat cândva o punte de legatura dintre insula Sri Lanka si India continentala. Pe masura ce ritmul încalzirii globale a crescut între 12.000 si 10.000 de ani în urma, cresterea nivelului marii a condus la inundatii periodice. Acest lucru ar fi putut duce la scufundarea unor asezari preistorice care erau localizate în zonele joase de coasta ale Indiei si Sri Lankai. S-ar putea ca povestirile despre aceste evenimente catastrofale sa fi fost transmise pe cale orala de la o generatie la alta, în cele din urma fiind scrise sub forma povestirii continentului Kumari Kandam.

Podul lui Adam
Podul lui Adam

O dovada folosita pentru a sustine existenta continentului Kumari Kandam este Podul lui Adam (cunoscut sub numele de Podul lui Rama), care este un lant de bancuri de calcar formate din nisip, namol si pietricele si care se extinde între India si Sri Lanka. La un moment dat s-a crezut ca aceasta fâsie de pamânt este o formatiune naturala dar, totusi, altii au sustinut ca imaginile luate de un satelit NASA descriu aceasta formatiune ca fiind un pod lung si întrerupt pe sub suprafata oceanului.

Existenta unui pod în aceasta locatie este sustinuta si de o alta legenda antica. Ramayana spune povestea lui Sita, sotia lui Rama, care era tinuta captiva pe insula Lanka. Rama a ordonat un proiect masiv pentru construirea unui pod care putea fi folosit pentru conducerea armatei sale de Vanara (oameni maimuta) peste ocean în Lanka.

Asa cum este în cazul majoritatii asa ziselor mituri, se pare ca exista putin adevar în legendele antice Tamil cu privire la continentul Kumari Kandam. Dar cât adevar exista, ramâne sa fie stabilit ultetrior.

surse:

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.