Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

„Este megaloman, şi-a înscenat lovitura de stat” – Un fost înalt oficial al Pentagonului dezvăluie ce urmăresc „islamiştii lui Erdogan”

erdogan

Presedintele Erdogan este „megaloman” si este foarte posbil sa isi fi inscenat lovitura de stat din 15 iulie pentru a-si reabilita imaginea in randul turcilor, sustine Harold Rhode, un fost inalt oficial al Pentagonului, specialist in problemele din Turcia.

„Faptul ca Erdogan si-a cerut scuze Rusiei si a reparat relatiile cu Israelul a fost vazut ca o umilinta de catre multi dintre turci si de catre oamenii din Orientul Mijlociu”, a declarat Rohode intr-un interviu acordat Jerusalem Post. Astfel, prin victoria impotriva autorilor loviturii de stat el poate arata acum ca este inca foarte puternic, mai sustine specialistul.

„Este foarte posibil ca Erdogan sa isi fi inscenat lovitura de stat pentru a-i infrange pe autori, recuperandu-si in acest fel onoare. Turcii si cei din Orientul Mijlociu vad in aceasta o mare victorie. Turcia este un taram al conspiratiilor, chiar si printre cei mai educati cetateni. Conspiratia este parte a mentalitatii fataliste atat de comunva in Turcia si in zona inconjuratoare. Fatalismul sunnit spune ca Allah este la baza tututor evenimentelor, iar omul nu poate schimba nimic”, a explicat Harold Rhode.

Cultura Turciei apartine Orientului Mijlociu, nu Europei, prin urmare nu poate fi inteles comportamentul turcilor din perspectiva occidentala, mai spune acesta. Istoria otomana esre plina de exemple ale actiunilor fara mila intreprinse de conducatori pentru a ramane la putere.

„In Orientul Mijlociu adevarul este maleabil iar regimurile inventeaza deseori dovezile de care au nevoie”, a precizat Rhode.

Specialistul avertizeaza ca islamistii lui Erdogan vor sa reinfiinteze califatul otoman, ca un nou pas spre dominatia islamica a lumii. „Democratia este un tren din care cobori atunci cand ai ajuns la destinatie”, asta cred oamenii lui Erdogan. „Presedintele Obama vorbeste despre respectarea principiilor democratiei, insa pentru presedintele turc democratia este doar un instrument pentru a-si atinge scopul”, a subliniat Rhode.

Specialistul a tinut sa arate ca cea mai mare parte a turcilor se considera musulmani, in primul rand, iar nu turci. Astfel ar putea fi explicat sprijinul larg de care se bucura Erdogan.

sursa: aktual24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.