Există a doua Lună. Pământul are doi sateliţi naturali

foto: nationalufocenter.com

Prima prezenţă de acest fel înregistrată de cercetători a fost în 2006, când ei nu şi-au dat seama dacă este vorba despre un asteroid sau despre o cometă „consumată”. Cu toate acestea, era vorba despre un mic asteroid prins de gravitaţia Terrei şi care a părăsit orbita în iunie 2007, scrie adevarul.ro.

Astfel, spun astrofizicienii de la Cornell, în unele momente se poate vorbi despre o a două Lună a Pământului. Deşi acestea sunt de dimensiuni mici, unele având chiar un metru în diametru, efectele pe care le pot avea asupra studiului originii Universului ar putea fi foarte importante, scrie presa britanică.

Studiul publicat pe site-ul Universităţii mai spune că prin această descoperire s-ar putea economisi numeroase fonduri, folosite de către Agenţiile Spaţiale din întreaga lume pentru a trimite misiuni de studiere a spaţiului şi a originii Universului. Deşi nicio navă sau sondă spaţială nu ar putea ateriza pe un asteroid, din cauza dimensiunilor reduse, acestea s-ar putea apropia de ei şi ar putea extrage mostre care să-i ajute în studierea diferitelor forme de viaţă şi substanţe prezente în fazele incipiente ale Universului.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *