Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

Fapte BIZARE care au marcat istoria

sangalgano09

În Toscana a fost descoperită o sabie, care aparține secolului al XII-lea. Ceea ce nu s-a putut explica este faptul că, sabia este înfiptă într-o bucată de piatră.  Cum a fost posibil acest lucru?

Sabia a aparținut unui cavaler, numit Guidotti. Acesta a avut o viziune a arhanghelul Mihail, după care el a făcut minunea. Sabia lui străpungea piatra.
În anul 2001, un grup de cercetători a verificat acest caz, erau voci care susțineau că este o șarlatanie. S-a constatat că sabia străpunsese piatra. Era o minune. Lama acesteia pătrunsese în piatră și nu se rupsese, așa cum ar fi fost normal.

În Japonia există un adevărat cult cu privire la săbiile shogunilor, marii eroi din istoria japoneză. Puțini dintre noi cunoaștem faptul că, primii shoguni japonezi au fost negri.  Această populație de culoare își avea originea în Australia. Ajunși în Japonia, au adus cu ei arta de a te lupta, artă în care i-a inițiat pe japonezi.

Istoria Japoniei a fost scrisă în jurul marilor shoguni, care începând cu secolul al VIII-lea, pană în secolul al XIX-lea, au făcut istorie. Shogunii au rămas marii eroi ai istoriei japoneze. Erau constituiți într-o mare și importantă castă.

Ei aveau dreptul să poarte și să se lupte cu două săbii. Acest privilegiu le fusese acordat de împărat. După al doilea Război Mondial, multe din săbiile samurailor au fost distruse sau confiscate de către americani. Unele dintre aceste săbii sunt expuse în muzeele americane.

Timp de peste șapte secole, shogunii au făcut istoria Japoniei. În traducere, shogun înseamnă generalul care înfrânge barbarii din est. Împărații Japoniei au acordat shogunilor puteri depline, de la cea financiară, pană la cea militară și strategică.

Se spune că, Japonia a fost condusă, timp de șapte secole, de către dinastia shogunilor, o perioadă tulbure, sângeroasă și dictatorială. Kamakura, unul dintre marii shoguni, își întemeiase propriul guvern războinic, care conducea Japonia.

Roninii au fost shogunii liberi sau golani. Ei nu aveau un șef, luptau după propriile interese, generând anarhie în imperiu. Un samurai care își pierdea stăpânul, era obligat să-și facă seppuku, sinuciderea rituală. Unii samurai încălcau acest cod și deveneau războinici pe cont propriu.

Tokugawa_Ieyasu

Shogunii au impus religia în Japonia. Prin lupte sângeroase au împiedicat răspândirea creștinismului și impunerea confucianismului ca religie.
În istoria Japoniei figurează și o femeie shogun, numită Masa ko. A fost căsătorită cu un shogun și au participat la multe războaie.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.