Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Fenomenul Fatima după un secol. Care este conținutul celui de-al treilea mesaj

fatima1

Dintre cele trei secrete profetice încredintate de Sfânta Fecioara la 13 iulie 1917 catre trei copii, acestia  au avut încuviintarea sa dezvaluie numai doua. De ce? Cât timp era valabila interdictia? Si mai ales, la ce se referea al treilea secret?

La a treia aparitie, dupa ce Fecioara si-a transmis mesajul, a precizat: “Aceasta sa nu o spuneti nimanui”. Copiii vor pastra cu sfintenie secretul, pe care doi dintre ei (Jacinta si Francesco) îl vor duce cu ei în mormânt.

Mai întâi, copiii au fost asaltati de nenumarati vizitatori care le ofereau micutilor sarantoci daruri neînchipuit de bogate, chiar bijuterii de aur pentru a le smulge taina. Au urmat interogatoriile canonice între anii 1922 si 1930, adevarate torturi psihice demne de inchizitia catolica, carora unica supravietuitoare, Lucia, le-a rezistat cu un admirabil curaj.

fatima4

La data de 9 ianuarie 1944, Lucia s-a hotarât sa consemneze al treilea secret, temându-se ca va muri ca urmare a unei severe pneumonii. Cele câteva rânduri asternute pe o foaie de caiet scolar au fost închise într-un plic sigilat cu ceara. În luna iunie a aceluiasi an, Lucia a predat plicul superiorului unei congregatii misionare, pentru a fi înmânat episcopului (monseniorul José da Silva) care l-a pastrat în palatul sau episcopal datorita refuzului Vaticanului de a primi documentul. Plicul va ramâne acolo pâna la moartea episcopului survenita în anul 1957.

Lucia i-a cerut lui da Silva ca plicul sa fie deschis fie la moartea ei, fie în anul 1960, explicându-i canonicului Barthas: “întrucât Sfânta Fecioara doreste astfel”. Ulterior, sora Lucia i-a indicat cardinalului Ottaviani argumentul Fecioarei: “În 1960, mesajul va apare mai limpede”. Odata cu trecerea anilor, ce se va fi putut întâmple oare, pentru a o determina pe Lucia sa-si modifice complet declaratia?

Este sigur ca a trebuit sa cedeze unor puternice presiuni, pentru a afirma la 11 octombrie 1992 cardinalului Padiyara din India, episcopului de India Francis Michaelappa si parintelui Francisco Pacheco de la Fort Ceara, Brazilia: “Al treilea secret nu este destinat a fi revelat. A fost destinat numai papei si ierarhilor imediat subordonati lui. Doamna Noastra nu a spus niciodata ca trebuie sa fie facut public cel mai târziu în 1960. Secretul era pentru papa”.

În documentata sa carte consacrata subiectului, Marc Dem preciza: În intentia Luciei, plicul nu era destinat papei, ci episcopului sau patriarhului”. De altfel, episcopul da Silva a lasat în scris dispozitia (datata 8 decembrie 1945) ca dupa moartea sa, plicul sa fie predat cardinalului don Manuel, patriarh al Lisabonei.

Dupa ce Roma refuzase timp de 13 ani primirea plicului, odata cu disparitia lui da Silva Vaticanul realizeaza brusc importanta secretului si doreste sa controleze difuzarea acestuia (dupa 1960), de aceea reclama chiar în 1957 obtinerea cu orice pret a acestuia.

În consecinta, monseniorul Cento, nuntiu apostolic, va expedia plicul la Roma, unde acesta îi va fi remis papei Pius al XII-lea, care îl va depune – fara a-l fi deschis – în seiful apartamentelor sale private, sub eticheta “Secretum Sancti Officii”. Plicul va ramâne neatins pâna la moartea acestui papa, survenita la 10 septembrie 1958.

La 28 octombrie 1958, cardinalul Roncalli devine papa sub numele de Ioan al XXIII-lea. Noul papa declarase la Conciliul Vatican II: “Ni se pare necesar sa afirmam dezacordul nostru total fata de acei profeti ai nenorocirilor, care anunta mereu catastrofe, ca si cum lumea s-ar apropia de sfârsit”.

Profetia ascunsa. Unul din secretele de la Fatima

S-ar putea deduce din aceste spuse dezinteresul papei pentru continutul plicului secret. Cu toate acestea, pe când se afla la castelul Gandolfi,în vara anului 1959, Ioan al XXIII-lea deschisese plicul (încalcând astfel consemnul) în prezenta cardinalului Ottaviani si a monseniorului Capovilla, secretarul papei , iar traducerea din portugheza a fost asigurata de catre monseniorul Paulo Jose Tavarez de la Secretariatul Statului Vatican. Dupa aceasta, sigilându-l la loc, papa nu l-a mai atins pâna la moartea sa în 1963. Ottaviani si Capovilla au atestat ca sigiliile originale fusesera gasite intacte.

Odata cu venirea anului 1960, toata lumea se astepta ca secretul sa fie divulgat. Dar la 9 februarie, agentia portugheza de stiri a facut publica urmatoarea telegrama: “Cetatea Vaticanului. Este probabil ca “secretul de la Fatima” sa nu fie facut public niciodata. Dupa indicatia sorei Lucia, scrisoarea nu putea fi deschisa decât în cursul anului 1960…”

Vaticanul a decis ca textul scrisorii sorei Lucia sa nu fie revelat, continuând sa fie pastrat în cel mai strict secret. Decizia autoritatilor vaticane se bazeaza pe urmatoarele motive:

1. Sora Lucia se afla înca în viata. 2. Vaticanul cunoaste deja continutul scrisorii. 3. Desi Biserica recunoaste aparitiile de la Fatima, ea nu doreste sa-si asume responsabilitatea de a garanta veridicitatea cuvintelor pe care cei trei pastori spun ca li le-a adresat Fecioara Maria”.

Aceasta stire de presa nu a fost niciodata nici confirmata si nici dezmintita, iar papa nu a dat nici un comunicat si nu a facut nici macar vreo aluzie.

La numai câteva luni dupa ce fusese ales (în iunie 1963), noul papa Paul al VI-lea a deschis la rândul lui plicul, a citit mesajul si a închis plicul la loc. Cât despre nefericitul sau succesor, Ioan Paul I, acesta nu a mai avut timpul necesar, poate nici dorinta, caci a murit în septembrie 1978 (dupa toate probabilitatile asasinat) la numai 33 de zile dupa ce devenise cap al Bisericii Catolice.

Nici Ioan Paul al II-lea nu a consimtit sa dezvaluie al treilea secret. Într-o convorbire avuta cu tinerii germani în noiembrie 1980, la Fulda, în Germania de Vest, reluata în ziarul Stimme des Glaubens, el s-a referit la acest mesaj al Fecioare, spunând: “Trebuie sa ne pregatim, într-un timp nu prea îndepartat, sa suferim mari încercari care ne vor cere hotarârea de a pierde chiar viata… Prin rugaciunea voastra si a mea, e posibil sa ne îndulcim aceasta soarta, dar nu e cu putinta sa o înlaturam, caci numai în acest chip Biserica poate fi reînnoita… Trebuie sa fim tari. Trebuie sa ne pregatim sa ne încredintam lui Hristos si Prea Sfintei Sale Mame”.fatima in prezent

Pelerinajele de la Fatima din prezentAjunsi aici, vom arata ca într-o aparitie din august 1931, Iisus Hristos S-a plâns Luciei de neascultarea îndemnurilor divine: “Ei n-au vrut sa-Mi asculte cererea… Ca si regele Frantei, se vor cai, dar va fi târziu. Rusia îsi va fi raspândit greselile în lume, provocând razboaie si persecutii împotriva Bisericii; Sfântul Parinte va avea mult de suferit”.

În anul 1981, în Piata Sfântul Petru din Roma, Mahomed Ali Agça si-a descarcat pistolul asupra capului Bisericii Catolice, Ioan Paul al II-lea. Crima a avut loc la 13 mai, ora 17 si 19 minute (prin inversare rezulta 1917). Or, ne amintim ca 13 mai 1917 fusese data primei aparitii de la Fatima.

Cu numai câteva zile înainte de atentat, mai exact la 2 mai 1981, australianul James Downey, fost calugar cistercian la mânastirea romana de la Tre Fontane, ceruse imperios ca papa sa dea publicitatii al treilea secret de la Fatima.

Ioan Paul al II-lea îsi propusese sa faca un pelerinaj la Fatima la 13 mai 1982. Cu câteva minute înainte de începerea zilei fixate pentru pelerinaj, abatele Juan Fernandez Krohn l-a acuzat pe papa de dezastrul catolicismului si de ofensiva comunismului. Acestea sunt coincidente care dau mult de gândit.

Ne putem întreba, pe buna dreptate, cât de înspaimântator putea fi “al treilea secret de la Fatima”? Caci cinci papi l-au pastrat: unii au refuzat sa-l cunoasca, iar altii au sigilat plicul la loc dupa ce au citit mesajul pe care nu l-au divulgat niciodata.

Devine evident ca, pentru papalitate, acest secret era mai încarcat de consecinte decât fusesera celelalte doua profetii, care avusesera totusi o importanta capitala pentru omenire anuntând sfârsitul primului razboi mondial, izbucnirea celui de la doilea, ascensiunea si prabusirea comunismului european.

În continuare vom examina si alte atitudini ale exponentilor catolicismului, care ar putea arunca oarecare lumina asupra esentei acestui secret atât de bine pazit.

Cardinalul Ottaviani, primul martor al deschiderii plicului – alaturi de papa Ioan al XXIII-lea – a spus si a repetat în conferinta tinuta la Roma la 11 februarie 1967, ca Lucia a scris al treilea secret pentru Sfântul Parinte (“El este destinatarul Secretului”), ceea ce era un fals strigator la cer, dupa cum am vazut. Din insistenta cardinalului, împotriva oricarei evidente, ca mesajul Fecioarei ar fi fost adresat papei, Marc Dem deduce ca Fecioara se referise chiar la papa si/sau la Biserica.

Într-un interviu acordat postului de televiziune Antenne 2, întrebat fiind ce crede despre secretul de la Fatima, episcopul auxiliar din Coimbra a încercat sa-i minimalizeze însemnatatea (probabil dezastruoasa pentru papalitate si catolicism), spunând: “Asta nu are nici o importanta. El intereseaza mai ales ziaristii”.

Parintele Alonso, numit în 1966 expert oficial pentru Fatima, era apreciat drept unul dintre cei mai buni cunoscatori ai subiectului. Într-un articol pe care îl compusese cu numai câteva saptamâni înainte de a muri în decembrie 1981, acesta scrisese: “Papa Paul al VI-lea a considerat oportun si prudent sa întârzie revelarea textului pentru timpuri mai bune. Papa Ioan al XXIII-lea declara ca textul nu se referea la pontificatul sau…

Iar papii ce au urmat n-au considerat ca a sosit momentul sa ridice valul misterului în împrejurarile în care Biserica nu depasise înca impactul îngrozitor al celor douazeci de ani de post-conciliu, în timpul carora criza credintei s-a instaurat la toate nivelurile”. El a mai afirmat ca al treilea secret se refera îndeosebi la pedepse spirituale care vor fi cu mult mai severe si chiar mai înspaimântatoare decât foametea, razboaiele si persecutia.

Profetia ascunsa. Unul din secretele de la Fatima-fecioara Maria

Marc Dem analizeaza, în continuare, interviul luat în vara lui 1984, de catre Vittorio Messori, cardinalului Ratzinger, al doilea succesor al lui Ottaviani în fruntea Sfântului Oficiu. El ajunge astfel la doua concluzii:

1. Continutul secretului se preteaza unei utilizari senzationale.

2. În al treilea secret exista ceva cumplit, apocaliptic. În interviul amintit, cardinalul constatase cu amaraciune: “Crestinii sunt din nou o minoritate, mai mult decât au fost vreodata de la sfârsitul antichitatii”. De fapt, înca de când era arhiepiscop de München în 1980, Ratzinger observase: “Nimeni nu poate nega ca ultimii zece ani au fost prejudiciabili pentru Biserica Catolica.

 

În locul reînnoirii anuntate, ei ne-au adus un proces de decadenta”. El a mai spus: “Publicarea celui de-al treilea secret ar însemna sa expunem Biserica primejdiei senzationalismului, exploatarii continutului acestuia”.

Bazându-se pe un studiu aprofundat, actualul episcop de la Fatima, monseniorul do Amaral de Leiria, spunea, la 16 septembrie 1984 : “Secretul de la Fatima nu vorbeste nici de bombe atomice, nici de capete nucleare, nici de rachete Pershing sau SS-20. Continutul sau nu priveste decât credinta noastra… Pierderea credintei unui continent e mai rea decât disparitia unei natiuni; si e adevarat ca si credinta scade continuu în Europa”.

Comentariul lui Marc Dem a fost: “Monseniorul do Amaral nu-si exprima judecata sub forma de ipoteza, el o enunta pe un ton afirmativ”. Teza parintelui Alonso este acum confirmata public de catre episcopul de Fatima. Mesajul prezice o criza cumplita a Bisericii. Multa lume crede ca în 1973, Fecioara se referise la al treiles secret atunci când i-a spus sorei Agnes Sasagawa din Akita, Japonia: “Rugati-va pentru papa, episcopi si preoti… Biserica se va umple de cei ce accepta compromisuri, iar demonul va convinge multi preoti si suflete sfinte sa abandoneze slujirea lui Dumnezeu”.

În Le Figaro, André Pierre denunta “tradarile comise… de o inteligentia sacerdotala plasata adesea în posturi cheie”. Implicatiile Vaticanului în afacerile mafiote, spalarea banilor murdari, coruptia, homosexualitatea unor preoti catolici, abuzurile sexuale practicate asupra copiilor nu mai pot fi ignorate de marele public, tot mai revoltat de aceste fapte.

Marc Dem schiteaza întinderea dezastrului: patruzeci de mii de preoti s-au raspopit, s-au grabit sa se casatoreasca; orga e înlocuita de chitara; citirea evangheliei e încredintata paznicului, în timp ce preotul se face factor postal; episcopii închis seminariile chiar pe când mai erau frecventate; mai bine de jumatate dintre credinciosi au abandonat în masa practica religioasa.

Dar, spune scriitorul, “daca secretul de la Fatima nu ar vorbi decât despre aceste dezordini, care sunt cunoscute acum de catre toata lumea, n-ar fi existat obstacole în publicarea lui. Dimpotriva, asta i-ar fi ajutat pe cardinalul Ratzinger si pe papa sa schimbe calea si sa abandoneze erorile comise”. El ajunge la concluzia logica: secretul se refera la “sursa crizei care zguduie Biserica”. Se întelege atunci de ce papii nu vor – si într-o anumita masura nu pot – sa-l faca public.

În interviul acordat în 1990 publicatiei italiene Trenta Giorni, cardinalul Oddi afirma: “Dupa p?rerea mea, secretul de la Fatima ascunde o profetie trista pentru Biserica. Din acest motiv, Ioan al XXIII-lea nu l-a divulgat, Paul al VI-lea si Ioan Paul al II-lea au urmat aceeasi cale”.

 Facând în anul 1992 darea de seama a celei de-a 75-a aniversari de la Fatima, abatele Laurentin scria: “Al treilea secret anunta criza credintei si a clerului, care a survenit în jurul anului 1968. Substanta [secretului] e cunoscuta”.

Folosind textele calugarului Alonso si marturiile Luciei, un vizionar englez contemporan cunoscut sub numele de fratele Michael a aratat ca profetia a treia se refera la Spirit si spiritualitate si dezvaluie teribila criza a Bisericii: în sânul institutiei vor avea loc conflicte majore, credinciosii nu vor mai sti care dintre credinte e cea adevarata, raul se va insinua chiar în inima Bisericii, si preotii vor deveni partizanii lui, predicând dogmele sale, fiind din acest motiv crunt pedepsisi.

Cardinalul Ottaviani afirmase ca pedepsele prezise de catre Doamna Noastra deja au început. La rândul lui, arhivarul de la Fatima, fratele Fuentes, spunea: “Cel de-al treilea secret este cel pe care-l traim astazi”. Adaugam ca Lucia atrasese atentia asupra relatiei dintre al treilea secret si capitolul 13 din Apocalipsa. Or, tocmai acesta evidentiaza legatura dintre Biserica si cifra raului, 666.

Sursa: exclusivenews.ro

1 Comment

1 Comment

  1. COSTIN Paraschiv

    25 mai 2017 at 10:44

    Am scris pe Faceb mai multe și am și distribuit mai e în pagina mea .După mai multe revelații parcă așa se zice .În anul 2000 am găsit un lănțic din argint cu medalion scrie pe spate CHIARA BOSATA era rupt lanțișoru și unde lam găsit la tulpina unui porumb în cîmp .Eram la cules și cum era grămadă am înțeles că a căzut din toaleta unui avion .Lam spălat și îl purtam în buzunar la piept la haină și toate au buzunare numai în stînga ,și aveam dureri în stînga ,și am înțeles în vis ceva cum că nu se ține în partea stîngă și că Maica Domnului nui este în cinste cu pictarea Icoanelor cu pruncul în stînga ,și toate icoanele cu Pruncul în stînga au lăcrimat .deși semnul este dar cineva un înger pune picături de apă mir din nevăzut pe ochii Feceoarei ,ca semn de corectare dar nu înțeleg pictorii .ISUS ȘADE DEA DREAPTA TATĂLUI ,BINECUVÎNTĂRILE SE FAC CU DREAPA .Am mai arătat un păcat al nostru cu acele candele de plastic cu ceară albă au lipite pe dinafară iconițe cu Maica Sfîntă și acelea ajung la gunoi la loc spurcat ,deci blasfemie greșală mare .Unde duce comerțul haotic .Înainte cu vreo 3 zile de a intra Trupele Americane în Irak am fost întrebat în somn ,mam trezit cu sentiment de părere de rău .ÎNTREBAREA EȘTI DE ACORD ESTE BINE CA BUȘ SĂ INTRE ÎN IRAK CU ARMATA ?am zis da și știu că am zis /motivat /de ce .Este om periculos și pentru Țara lui și restul lumii.Cînd mam trezit am avut o părere de rău că va fi un carnagiu și parcă mă simțeam vinovat .Imediat mam rugat .Am zis DOAMNE ACELA E UN PERICOL DOAR EL ȘI CEI DIN JURUL LUI AU VINĂ .FĂ TU DOAMNE AȘA CA ARMATA LUI SĂ SE PREDEA SĂ DUCĂ LA PRINDEREA LUI CĂ TOȚI AU SUFERIT DIN CAUZA LUI ȘI SĂ NU IASĂ UN CARNAGIU .Am citit urmărit pe youtube cum că ar exista armă de manipulare a minții ,/pshicotronică numită /Nu cred asta și am mai zis de ce nu au folosito și în alte teatre de război .Am citit multe și am credința mea .Știu că nu au voe să ni se arate de dincolo Sfinții De tot felul dar mentalizînd asta că numai ca lumini pot să se arate am avut ocaziea să văd să mi se arate ce am gîndit dar în timp lung am văzut de la imaginațiea mea .Acuma cum am rămas eu convins de adevăruri .Steaua Magilor era Arhanghelul Gabriel ,care a condus Magii el a mers înaintea lor luminînd .Și cu Icoanele care maica Sfîntă este mulțumită sînt acelea înfățișate cu pruncul în dreapta ,că aici aproape unde am găsit lănțicul la o troiță mică cine a puso acolo pune numai Icoane mici cei drept dar toate numai cu pruncul în dreapta .Aici am văzut o lumină care ma cam durut ochii ca de la sudură a doua zi deși era ora 6 dimineața era soare .Am arătat în mare mai detaliat am mai scris pe Faceb și în pag a mea de Faceb și mai am de scris despre tornade și uraganele din SUA din 2006 .După ce voi termina de scris în pag a mea de F și veți citi mulți vă veți da seama că de sus din CER cineva ne ascultă și ajută după caz .Voi arăta cuzurile mele care sau petrecut dar numai motivat astea și cum eu am toate motivele și însoțite de credință urmărite de mine mam convins și întărit în creddință .Deci acele fenomene extreme au un motiv .Pedepsele pot fi și colective .Am scris multe dedemult și am ajuns la concluziea că EBA a avut dreptate .Mam convins că cei ce leam scris nu au vrut să vorbește cu mine .Părerea mea este că al treilea secret la făcut așa și sigilat intenționat Preoții de atunci și iau torturat să nul divulge cipii .La DUMNEZEU NU SĂNT SECRETE NU NE DĂ ASTEA NOUĂ ȘI MAI MULT E CĂ CE AI ,ȚI SA TRANSMIS TREBUE ARĂTATE CHIAR ȘI ÎN SECRET DE A TE FERI CU IDENTITAREA TA .AU FOST PLĂTIȚI SĂ NUL SPUNĂ .

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.