Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Foamete în Venezuela. Presă: Oamenii prind porumbei, câini şi pisici pentru a se hrăni

foamete in venezuela

Situaţie tot mai dramatică în Venezuela din cauza lipsei alimentelor. Doi oameni au murit şi mai mulţi au fost răniţi într-o busculadă formată în faţa unui depozit de mâncare. Pentru a-şi potoli foamea, oamenii apelează la gesturi extreme: prind porumbei, câini şi pisici pentru a se hrăni, iar puţinele alimente care ajung în magazine sunt furate.

Într-o piaţă din Caracas, a fost de ajuns un zvon – că un depozit va primi lapte, făină, ulei şi zahăr – că peste 5.000 de oameni s-au aşeazat la coadă.

În momentul în care şi-au dat seama că hrana nu va ajunge pentru toţi, a început lupta pentru mâncare. Depozitul a fost luat cu asalt de mulţimea furioasă, iar pachetele cu alimente au fost furate de cei care se aflau în rândurile din faţă.

Nici atunci când alimentele ajung pe rafturile magazinelor, situaţia nu este alta. O demonstrează şi imaginile surprinse într-unul dintre magazinele din Caracas. Zeci de oameni s-au călcat în picioare pentru un pachet de orez. În îmbulzeala generală, doi oameni au murit striviţi şi mai mulţi au fost răniţi.

Timp de aproape două decenii, Venezuela a subvenţionat mâncarea pentru cei săraci, din vânzările de petrol. Acum, Guvernul nu-şi mai poate permite să facă acest lucru, pentru că bugetul s-a prăbuşit odată cu preţul petrolului.

În plus, inflaţia, de peste 121% anul trecut, potrivit FMI, a făcut ca salariul minim pe economie să mai acopere doar 20 la sută din costul hranei pentru o familie cu cinci membri.

90 la sută dintre localnici se plâng că nu au bani pentru mâncare sau pur şi simpu nu găsesc alimente. Încă de la începutul anului, din magazinele din Caracas lipsesc 82 la sută din produsele de primă necesitate. (foto: mesaj.md)

Mai multe puteți citi pe digi24.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.