Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

(FOTO) Satul unic din România, unde localnicii ajung doar cu scara

Undeva, în vârf de munte, în satul Ineleț, un cătun pierdut printre norii agățați de crestele stâncoase, își duc zilele 47 de oameni, pentru care timpul are o altă dimensiune.

Câteva bucăţi din lemn prinse în stâncile înalte reprezintă singura cale de acces către Ineleţ, un sat din judeţul Caraş-Severin. Astfel, acele bucăţi din lemn prinse în stâncile înalte sunt singura legătură cu civilizația pentru localnicii care își duc zilele aici.

Ineleţ face parte din comuna Cornereva, care cuprinde în total 40 de sate, iar majoritatea sunt uitate de lume. Localnicii trăiesc ca acum 100 de ani, nu au curent electric, iar singurul telefon se află la şcoala din sat unde astăzi mai învaţă doar trei copii. În plus, învățătoarea stă aici de luni până vineri, iar la sfârșitul săptămânii coboară în orașul Băile Herculane.

Cătunul din vârf de munte este despărţit de oraş de doar câţiva kilometri. Chiar şi aşa, pentru unii este imposibil de ajuns, pentru că drumul nu este deloc uşor de parcurs. Tocmai de aceea, oamenii din sat au învăţat să se descurce singuri.

Ei sunt gospodari şi fiecare își cultivă legume, fructe și cresc animale. Însă, ce nu le dă natura își cumpără de la oraș, unde se duc doar cei în putere, care pot să urce și să coboare scara, cu ranița plină de provizii în spate.

Există şi o biserică, dar stă închisă pentru că preotul vine de câteva ori pe an. Poştaşul urcă o dată pe lună, iar medicii nu au ajuns aici niciodată.

Sursa: one.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.