Connect with us

Hi, what are you looking for?

Ciudățenii

(foto+video) Cercurile din lanuri, formațiunile misterioase care au fost observate din secolul XVII

Cercurile din lanuri („crop circles”) sunt desene geometrice la scara mare, acoperind arii de zeci si sute de metri patrati, realizate prin culcarea ordonata a unor portiuni din lanurile de grau, porumb, orz, rapita, etc.

Fenomenul a capatat raspandire mondiala in ultimii ani, astfel de formatiuni misterioase fiind raportate in multe tari.
Desi e un fenomen care a explodat in secolul XX, primele cercuri au aparut in recoltele din 1.678 din Hartfordshire. Robert Plot emitea in 1.677 ipoteza ca aceste cercuri sunt efectul vartejurilor de aer. El vorbea si de formatiuni patrate sau hexagonale.

Oamenii ingroziti credeau ca cercurile aparute in lanuri sunt rodul demonilor si al  vrajitoarelor. Se aprecia ca „unui om i-ar lua ani de zile sa aseze fiecare spic cu atata precizie, in timp ce diavolul are nevoie pentru asta doar de o noapte“.

In anul 1.990, peste o mie de cercuri au fost inregistrate in peste 30 de tari, cele mai multe fiind insa in Anglia, tara mama a fenomenului. Frecventa cea mai mare a misterioselor cercuri, 190 in cateva luni, a fost in 1.999, inainte de trecerea in noul mileniu.

Fenomenul a depasit insa si granitele Europei. Pana acum, desenele in lanuri au fost descoperite in Africa, Canada, Australia, America Centrala si de Sud, Rusia, Japonia.
In anul 2.005, in Marea Britanie, au fost inregistrate oficial in baza de date „Crop Circle Connector“ (care poate fi gasita si pe Internet) 71 de formatii in lanurile de cereale.

Imagine similară

Numarul total al inregistrarilor de cazuri similare a depasit in prezent 10.000.

An dupa an complexitatea desenelor a crescut, de la simple cercuri sau combinatii de cercuri la forme liniare combinate cu forme circulare, apoi la forme poligonale, apoi la schematizarea unor insecte sau orbite de planete, forme de fractali, desene de o frumusete artistica remarcabila si care respecta niste proportii matematice exacte.

Nu exista nicaieri in lumea naturala un asemenea fenomen evolutiv si purtator de sens, pe care il putem cataloga, fara a gresi, drept arta si comunicare.
Radiestezisti si ozenologi, arheologi si militari, experti in energia telurica, in virtejuri, plasma, energii cosmice, spiritism si alte stiinte mai mult sau mai putin serioase au incercat sa dezlege misterul.

Asa au inceput sa curga ipoteze care mai de care mai excentrice. Prima ipoteza a fost aceea ca sut rodul unor farse. Si versiunea unei noi arme secrete a castigat adepti. Cei mai captivati de fenomen au fost ufologii care au spus ca perfectiunea si complexitatea incredibila apartin ET.

Parapsihologii si mediumii sunt convinsi ca cercurile sunt raspunsul planetei care isi manifesta durerea prin forme grafice. Oamenii de stiinta mai conservatori au pus totul pe seama aricilor care, in perioada de rut, ar face niste miscari specifice cu veleitati artistice. Altii cred ca elicopterele au lasat asemenea urme.

Imagini pentru crop circles

Ceea ce socheaza la aceste „desene-mesaje”, dincolo de caracterul lor complicat – uneori incluzand motive mayase sau scheme reproducand genomul uman!- este perfectiunea contururilor si a proportiilor. Un savant confruntat cu un set de cercuri concentrice aparut peste noapte intr-un lan din Barbury Castle, Marea Britanie, in iunie 2.008, a fost uimit sa descopere ca acestea corespundeau perfect primelor 10 cifre din faimosul numar „pi” – 3.141592654, dupa cum nota ziarul „Telegraph”.

Si alte agroglife, privite de la inaltime, surprind prin reprezentarea grafica in trei dimensiuni, cu numeroase simetrii si detalii, fara urma de interventie artificiala. Aceste desene acoperind suprafete imense sunt realizate prin culcarea ordonata a unor portiuni din lanurile de grau, porumb, orz, rapita, fara ca tulpinile sa fi fost rupte sau strivite. Spicele par astfel sa fi fost puse la pamant nu printr-un procedeu mecanic, ci prin incalzirea din interior a tulpinii, care se inmoaie temporar pentru a se indoi la orizontala usor, fara a se rupe. Analiza microscopica a revelat existenta unor particule sferice de material magnetic in spice, a caror densitate scade liniar de la centru spre marginea formatiunii. Evident, ar fi imposibil ca toate aceste detalii sa fie create prin interventie umana, desi s-au gasit si indivizi care sa pretinda ca ei au creat cateva agroglife, din amuzament.

Imagini pentru crop circles

Colin Andrews, autorul best-seller-ului „Circular Evidence“, prima carte care trateaza acest fenomen, spune ca peste 90% dintre acestea sunt facute de mana omului. „Celelalte 10% sunt autentice, nu au la baza nici mana, nici imaginatia umana si asta este un lucru care nu trebuie uitat“, spune Andrews.

Oricat au incercat oamenii de stiinta, amatorii de senzational sau pasionatii de fenomene paranormale sa ofere o explicatie credibila, aparitia „desenelor” in lanurile a ramas si astazi un mister nedezlegat. Multi le cred consecinta unor farse, altii invoca vartejuri energetice ori tulburari ale campului magnetic si nu putini le considera mesaje lasate de extraterestri.

foto:Crop Circles Database

sursa: interferente.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.