Fumătorii mai primesc o lovitură. Legea intră în vigoare în 30 de zile

stop_fumat

Presedintele a promulgat, joi, Legea care interzice comercializarea tigarilor cu arome. La 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial urmand sa fie interzise produsele din tutun cu arome.

Camera Deputatilor a aprobat, ca for decizional, pe 18 octombrie acest proiect de lege. „In momentul in care va intra in vigoare legea, adica la 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, trebuie sa dispara de pe piata produsele din tutun aromate, mai specific, tigarile care au capsule aromate in filtru.

De asemenea, incepand cu data intrarii in vigoare a legii, producatorii trebuie sa fabrice pachetele de tigari conform noilor reguli, iar tigarile mentolate, care sunt preferate in special de femei, vor mai putea fi comercializate pana in 2019. Legea prevede si schimbarea aspectului pachetului de tigari. Acesta va avea o imagine grafica pe 65% din suprafata pachetului, aceste imagini vor fi pe ambele fete, ca sa nu mai fie posibil sa ascunzi imaginea in raftul de prezentare a produselor din tutun.

De asemenea, aceste imagini trebuie schimbate la fiecare 1 ianuarie de acum incolo, in asa fel incat oamenii sa nu se mai obisnuiasca cu imaginile si sa fie surprinsi de alte imagini”, declara Magdalena Ciobanu, expert pentru controlul tutunului in Ministerul Sanatatii, la dezbaterile din comisiile de specialitate ale Camerei.

Ea arata ca pachetele de tigari inscriptionate conform actualelor reguli pot fi comercializate pana la 20 mai 2017, in schimb produsele care contin capsule cu arome trebuie sa dispara de pe piata in momentul in care intra legea in vigoare, acestea din urma tintind copiii si tinerii. Producatorii de tutun vor incepe sa produca noile pachete de la data intrarii in vigoare a legii, spunea Magdalena Ciobanu, menționează  poatenustiai.ro.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *