Grăsimile care NU îngrașă. Iată lista aici

foto: Little Things That Make A Big Difference – WordPress.com

Nu toate grăsimile sunt rele. Dimpotrivă, unele sunt chiar indicate pentru organism. Uite ce grăsimi nu te îngrașă.

Ceea ce face rău organismului nostru sunt, de fapt, acizii graşi saturaţi, care provin, în principal, din alimentele de origine animală scrie sanatateata.ro. Grăsimile saturate sporesc mai mult decât ar trebui nivelul colesterolului din sânge. În acest caz, colesterolul tinde să se depoziteze pe pereţii arterelor, reducându-le diametrul, ceea ce duce la creşterea riscului de infarct miocardic şi de tromboză arterială.

Dar colesterolul este, pe de altă parte, o lipidă indispensabilă vieţii, din care organismul sintetizează sarurile biliare şi hormonii sexuali şi pe baza căreia construieşte membranele celulare.

GRĂSIMI BUNE

Grăsimile polinesaturate se găsesc în uleiul de floarea-soarelui şi în margarinele vegetale, în germenii de grâu, în nuci, în soia, în fructele uscate, în peşte şi în sâmburii de struguri.

Seminţele de floarea-soarelui sunt foarte bogate în proteine, grăsimi şi minerale, precum: fier, calciu şi magneziu.

În ceea ce priveşte margarina, avantajul acesteia este că aproape toate formulele conţin, pe lângă aportul de grăsimi benefice şi vitaminele A, D şi E.

Grăsimile mononesaturate se găsesc în uleiul de măsline, cea mai bună alternativă pentru un regim alimentar echilibrat. Măslinele sunt bogate în grăsimi, dar şi în proteine şi au o mulţime de proprietăţi nutritive şi curative.

sursa: zumi.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *