Connect with us

Hi, what are you looking for?

Slideshow

Greşeli pe care nu trebuie să le mai repeţi la spălarea rufelor cu maşina de spălat

foto: Publika.md

Dacă comiţi frecvent aceste 15 greşeli, spălatul la maşină poate să uzeze rufele mai rău decât spălarea manuală.

În unele cazuri, folosirea improprie a maşinii de spălat poate chiar să distrugă hainele! Iată ce greşeli trebuie să corectezi:

1. Fermoarele

Nu spăla niciodată jeanşii cu fermoarul desfăcut! Astfel, fermoarul se poate agăţa de alte haine şi le poate deteriora sau chiar distruge complet.

2. Costumele de baie

Costumele de baie trebuie spălate la mână ca să îşi menţină linia mai mult timp. Spălarea acestora la maşină le uzează mai repede şi le reduce elasticitatea.

3. Balsamul pentru rufe

Veşti proaste: deşi înmoaie, într-adevăr, textura prosoapelor, balsamul de rufe le reduce acestora şi capacitatea de absorbţie a apei (care, de altfel, este şi principala lor funcţie)!

4. Curăţarea maşinii de spălat

Cu cât maşina de spălat este mai murdară, cu atât devine mai ineficientă. Menţine-o cât mai curat şi, din când în când, rulează un ciclu complet fără haine, doar cu apă şi oţet.

5. Apa prea fierbinte

Verifică etichetele hainelor – majoritatea nu necesită apă fierbinte pentru spălare. Setează programul la o temperatură mai joasă ca să menţii hainele într-o formă mai bună şi să reduci şi consumul de curent. Şi nu uita că materialele precum lâna şi mătasea se spală întotdeauna cu apă rece!

6. Pauze prea lungi

Este mai eficient să rulezi mai multe cicluri de spălare la rând, cât timp motorul maşinii este încălzit, iar termorezistorul încă încins, decât să laşi maşina să se „odihnească” mult timp între spălări.

7. Prea mult înălbitor

Nu este o noutate că înălbitorul folosit în exces distruge hainele, dar, de curând, studiile au demonstrat şi că hainele înălbite favorizează apariţia alergiilor mai ales la copii!

8. Sortarea şosetelor

Uneori se întâmplă ca şosetele spălate la maşină să se agaţe în diferite componente ale acesteia, îndeosebi în garnitura de cauciuc care izolează cuva maşinii de trapa de acces. Un mod uşor de a preveni această problemă constă în spălarea şosetelor înfăşurate unele în altele.

9. Lenjeria de pat

Pentru o clătire mai bună, feţele de pernă, cearşafurile şi pilotele trebuie să treacă printr-un ciclu secundar fără detergent.

10. Sortarea hainelor

Nu este suficient să sortezi hainele după culoare. Cel mai înţelept este să le triezi şi în funcţie de materialul din care sunt confecţionate. Dacă bumbacul necesită un singur ciclu de spălare, materialele sintetice, ţesăturile delicate şi pânzele groase necesită mai multe cicluri.

11. Hainele bufante

Ca să te asiguri că gecile sau jachetele bufante îşi păstează forma originală după spălare, spală-le împreună cu câteva mingi de tenis!

12. Folosirea de prea mult detergent

Detergentul în exces produce prea multă spumă, astfel fiind necesară o cantitate mai mare de apă pentru clătire. Practic, maşina de spălat tratează spuma ca pe orice tip de impuritate din apă. Pentru o clătire mai bună şi mai multă economie la apă, încearcă să foloseşti mai puţin detergent.

13. Ventilarea

Este important să aeriseşti frecvent maşina de spălat ca să previi formarea mucegaiului şi înmulţirea bacteriilor şi a ciupercilor.

14. Frecarea

Nu mai încerca să scoţi petele prin frecare. Frecarea deteriorează hainele şi de fapt impregnează petele şi mai adânc în ţesături. Foloseşte soluţii speciale pentru fiecare tip de pată în parte.

15. Balsam pentru rufe natural

Din când în când, nu strică să înlocuieşti balsamul de rufe cumpărat cu unul natural, preparat din oţet şi mentă! Este o alternativă ieftină şi eficientă!

sursa: exquis.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.