Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Iată care sunt cele mai importante evenimente astronomice ale anului 2018

În 2018, iubitorii de cer înstelat vor avea ocazia să urmărească fenomene astronomice deosebite ce vor fi vizibile şi pe teritoriul ţării noastre.

Cele mai importante fenomene astronomice ce se vor desfăşura pe parcursul anului 2018 sunt:

Eclipsa totală de Lună din 31 ianuarie 2018 – eclipsa va fi vizibilă în Asia, Australia, Pacific şi vestul Americii de Nord. În România se va putea observa doar ieşirea Lunii din penumbra Pământului, maximul eclipsei având loc ziua, la ora 15.31.

Eclipsa parţială de Soare din 15 februarie 2018 – fenomenul este vizibil în sudul Oceanului Pacific, Antarctica şi sudul Americii de Sud. Nu este vizibil în ţara noastră.

Eclipsa parţială de Soare din 13 iulie 2018 – vizibilă în sudul Ocenului Pacific şi sudul Australiei. Fenomenul nu este vizibil în România.

Eclipsa totală de Lună din 27 iulie 2018 – Este cel mai important fenomen astronomic al anului 2018. Eclipsa este vizibilă în America de Sud, Europa, Africa, Asia şi Australia, faza de totalitate durând 1 ora si 42 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie. Momentul maxim al eclipsei are loc la ora 23.22.

Eclipsa parţială de Soare din 11 august 2018 – vizibilă în nordul Europei, Oceanul Arctic, Groenlanda, centrul şi nordul Asiei. Eclipsa nu este vizibilă în ţara noastră.

sursa: diez.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.