Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Iată ce repede poate derapa lumea către un mare război! Putin spune că dacă se pune în discuție suveranitatea Rusiei asupra unor teritorii obținute ca urmare a celui de-al doilea război, atunci ar trebui discutat și despre România și Ungaria

putin invadeaya

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că nu se pune problema revizuirii teritoriale înfăptuite ca urmare a celui de-al doilea război mondial, referindu-se în mod special la Insulele Kurile și la exclava Kaliningrad, informează RT.

Întrebat dacă se gândește să cedeze una dintre Insulele Kurile, pentru a obține avantaje politice și economice în relația cu Japonia, președintele rus a negat.

„Teritoriile nu sunt monede de schimb”, a spus el pentru Bloomberg.

Totuși, în ceea ce privește disputa cu Japonia pentru Insule, Putin a afirmat că tratatul de pace cu niponii este considerat extrem de important pentru Moscova.

„Tratatul de Pace este unul cheie pentru noi și am dori foarte mult să găsim o soluție la această problemă împreună cu prietenii noștri japonezi. Tratatul a fost semnat în 1956 și a fost ratificat atât de Sovietul Suprem al URSS, cât și de Parlamentul Japoniei. Apoi partea japoneză a refuzat să îl implementeze și apoi URSS a lovit de nulitate toate înțelegerile la care se ajunsese prin acel tratat”, a continuat Putin.

Când a fost întrebat dacă este dispus să negocieze suveranitatea regiunii Kaliningrad, Putin a răspuns că astfel s-ar deschide o Cutie a Pandorei.

„Dacă cineva este dispus să reconsidere rezultatele de după cel de-al doilea război mondial, atunci putem discuta. Dar va trebui să discutăm nu doar despre Kaliningrad, ci și despre estul Germaniei, orașul Lvov – fostă parte a Poloniei, și așa mai departe. Și apoi mai sunt și Ungaria și România pe această listă” , a explicat liderul de la Kremlin. „Dacă cineva dorește să deschidă Cutia Pandorei n-are decât”, a spus Putin.

Uniunea Sovietică a capturat Insulele Kurile în timpul ofensivei anti japoneze din Al doilea Război Mondial. Tratatul de pace din 1951 este invocat de Moscova drept argument al suveranității asupra insulelor, dar Tokyo consideră că patru din acestea nu sunt parte a subiectului înțelegerii.

Kaliningrad este un alt trofeu de război obținut de URSS în urma ultimei conflagrații mondiale. Parte a Prusiei Orientale, regiunea Kaliningrad a fost parte din URSS și a devenit exclavă a Rusiei la Marea Baltică după dizolvarea URSS, scrie activenews.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.