Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Investiția cu profit mentolat de 15.000 de euro la hectar

menta

Menta este folosită în mai multe domenii. De aceea poate fi trecută cu siguranță pe lista de idei de afaceri profitabile, cu o mare deschidere pe piață. Pe lângă industria alimentară, menta mai este căutată, printre altele, și pentru producerea produselor de îngrijire personală sau pentru uleiuri aromatice.

Cei în căutarea unor idei de afaceri, care sunt interesați să înceapă o plantație de mentă, trebuie să știe că pentru a înființa un hectar ar avea nevoie de un buget de aproximativ 6.000 de euro, informează greatnews.ro.

Agricultorii care au început o astfel de afacere spun că în primii trei ani se poate un profit de aproximativ 5.000 de euro. Iar din anul trei se poate ajunge și până la 15.000 de euro.

Menta se înmulțește prin stoloni sau prin înrădăcinarea butașilor tulpinați care pornesc din nodurile stolonilor. Mare atenție, materialul de înmulțire trebuie să-l achiziționați sau să-l obțineți de la culturi ecologice de mentă, pentru a avea deschidere pe piață.

La o plantație de mentă se pot obține aproximativ 8 tone de stoloni la un hectar, material care ajunge pentru înmulțirea pe o suprafață de 6 hectare de plantație.

Menta se plantează toamna, perioada cea mai bună pentru înrădăcinare. Culegerea se face vara, iar uscarea frunzelor de mentă se face la umbră, în șoproane în aproximativ 6 zile în mod natural.

Idei de afaceri. Ce recolte se obțin de pe un hectar de mentă

Producția este de 10 – 20 de tone la hectar pentru herba proaspătă. În stare uscată cântărește 2,5 – 3 tone hectare. Dacă vorbim doar de frunze uscate, se obține în jur de 1 tonă la hectar.

Cei care sunt în căutarea de idei de afaceri cu fonduri europene trebuie să știe că pentru astfel de plantații de plante aromatice și medicinale se pot acorda și finanțări de la Uniunea Europeană. Banii se acordă prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Mai multe citiți AICI

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.