Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Identifici unul din aceste 7 simtome la tine? Atenţie , o boală cronică bate la uşă!

bolnav

Care sunt primele simptome ale cancerului? Este esential ca diagnosticul si tratamentul bolii canceroase sa fie la timp puse pentru a opri dezvoltarea bolii.

Pierderea brusca in greutate, modificarea culorii pielii, temperaturi neobisnuit de mari – toate aceste simptome pot indica faptul ca probabil aveti cancer.

De-a lungul timpului apar si altele, dar pana atunci trebuie sa vizitati medicul si sa fiti constienti de principalele caracteristici ale bolii.

Iata care sunt simptomele care au nevoie de o atentie speciala!
Simptomele de baza sau primare ale cancerului nu apar in toate cazurile de cancer si pot fi comune cu alte boli. Cu toate acestea, este necesar sa se consulte imediat un medic, astfel incat el sa va poata examina si sa faceti o cercetare necesara, daca aveti cel putin unul din semnele de mai jos:

Tulburari gastro-intestinale ale tractului, constipatie cronica sau diaree, modificari in numarul de scaune si culoare. Toate aceste lucruri pot indica ca aveti cancer de colon. Atunci cand exista durere la urinare, sange in urina, este necesar sa contactati imediat un medic. Urinarea prea frecventa, fara un motiv aparent, poate fi un simptom de cancer de prostata.

Aspect de rani si ulcere. De multe ori tumora este „deghizata” ca ulcer, dar sangereaza mult. Ulcerele mici in gura, care nu sunt tratate pot fi un posibil semn de cancer. Rani pe zonele intime, o infectie grava a organismului, poate fi cancer al organelor genitale.

Puroi sau sange. Daca destul de des observati aparitia de puroi si sange, cancerul este deja avansat – inseamna ca boala a evoluat cu mult timp in urma. Expectoratie de puroi cu sange – exista o mare probabilitate de cancer pulmonar, iar in cazul in care sangele este gasit in scaun – poate fi un cancer de colon. Scurgerea de sange sau puroi la nivelul mamelonului – un semn direct al cancerului de san.

Smocuri solide in diferite parti ale corpului care sunt palpabile prin piele (testicular, san) – de asemenea, sunt semne de cancer.

Dificultati la inghițire si probleme gastro-intestinale, cum ar fi arsuri la stomac, dureri epigastrice – aceste simptome, de asemenea, sunt un semnal de cancer gastric sau la intestine.

Aparitia unor noi alunite sau negi, care isi schimba culorile si forma sunt un motiv de ingrijorare. Adesea, acest lucru este un semn de melanom, care poate fi tratat intr-un stadiu timpuriu.

Raguseala, tuse persistenta sunt de obicei simptome comune de cancer pulmonar, iar in cazul in care vocea este pierduta, acesta poate fi un semn de cancer tiroidian sau al gatului.

sursa: m.bewoman.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.