Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Imagini șocante! Autoritățile de la Varșovia vor să afle ADEVĂRUL privind catastrofa aviatică de la Smolensk

polish-man-ian-grushinski-012

Polonia nu renunţă la încercările de a afla adevărul privind catastrofa aviatică de la Smolensk, din 2010. La Cracovia, anchetatorii polonezi au recurs la un gest fără precedent: au deshumat rămăşiţele preşedintelui de la acea vreme, Lech Kaczynski, şi ale soţiei acestuia, Maria.

Autoritățile speră ca până la sfârşitul lui 2017 să deshumeze alte 83 de victime. Până în prezent, nu au obţinut acceptul tuturor familiilor.

Investigatorii vor astfel să afle dacă rămăşiţele umane prezintă urme de explozibil. În spatele noii anchete se află Jaroslaw Kaczyznski, fratele geamăn al fostului preşedinte şi liderul actualului partid aflat la guvernare. El este unul dintre polonezii care cred că la Smolensk nu a fost vorba de un accident şi că tragedia ar fi fost provocată de Rusia. Un recent sondaj arată că doar 10% dintre polonezi sunt de acord cu deshumarea victimelor pentru continuarea anchetei, anunță Digi 24.

Pe 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 din cadrul Regimentului 36 al Aviației Speciale poloneze s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Smolensk, Rusia.

În accident au murit toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri victai echipajului. În aeronavă se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, comandanți ai Forțelor Armate și alți demnitari polonezi. Toţi urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

Ancheta autorităţilor din Rusia a ajuns la concluzia că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – ceaţă foarte deasă – şi a faptului că pilotul nu a urmat instrucţiunile turnului de control.

Pe youtube se află această înregistrare postată de un cetățean rus. 

sursa: stiripesurse.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.