Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

INCREDIBIL! A fost descoperită o planetă identică cu Terra

sursa foto: adevarul.ro

Telescopului spaţial american Kepler îi este atribuită o descoperire epocală, realizată în afara sistemului nostru solar. Este vorba despre o planetă geamănă cu Pământul, aflată într-o zonă locuibilă a galaxiei.

Ceea ce face deosebit de interesantă această descoperire este faptul că această planetă, denumită Kepler-186f, este de mărimea Terrei, pe orbita unei stele denumită «pitică roşie», mai mică şi mai puţin fierbinte decât Soarele, în zona temperată din jurul acesteia, unde apa poate să existe în stare lichidă, fiind propice vieţii”, au precizat astronomii echipajului de cercetare deţinut de NASA.

Planeta Kepler-186f are o rază de 1,1 ori mai mare decât raza Terrei, reuşind astfel să intre în categoria planetelor telurice, asemănătoare acelora din Sistemul Solar, precum Terra, Marte şi Venus.

Această planetă se află într-un sistem stelar aflat la o distanţă de 490 de ani-lumină de Soare (1 an-lumină echivalează cu 9.460 miliarde de kilometri), care numără cinci planete, toate cu mărimi apropiate de cea a Terrei, însă doar Kepler-186f se află în zona locuibilă.

Ea parcurge o rotaţie completă în jurul stelei sale în 130 de zile şi primeşte o treime din energia luminoasă pe care Terra o obţine de la Soare.

„Ţinând cont de mărimea acestei exoplanete, există şanse mari ca ea să fie telurică şi să aibă atmosferă. Dacă această atmosferă oferă condiţii bune, apa poate să existe în stare lichidă la suprafaţă”, a explicat Emeline Bolmont, cercetătoare la Universitatea din Bordeaux, participantă la studiu. Ea a subliniat faptul că aceste concluzii sunt fondate pe extrapolări, deoarece, „pentru a fi sigur că ea este telurică, ar trebui să cunoaştem masa planetei, dar acest detaliu nu este posibil cu instrumentele actuale”.

sursa: antenasatelor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.