Întrebuințări inedite ale boabelor

cafea-boabe

După ce v-am prezentat utilizări inedite ale spray-ului multifuncțional WD-40, acum vă prezentăm întrebuințări inedite ale boabelor, astfel:

Boabe de cafea

Împrospătarea respirației. Ce este de făcut în cazul în care ai rămas fără bomboane mentolate sau tablete pentru împrospătarea respirației? Mestecați o boabă de cafea și veți avea o senzație de prospețime în gură.

Eliminarea mirosurilor neplăcute ale mâinilor. Dacă ați gătit și mâinile vă miros puternic a usturoi, a pește sau alt aliment cu iz puternic, câteva boabe de cafea sunt tot ce vă trebuie. Luați boabele în mâini și frecați palmele una de alta. Uleiul eliberat de cafea va absorbi complet mirosul deranjant. După ce problema s-a rezolvat, spălați-vă bine pe mâini cu apă caldă și săpun.

fasole

Boabe de fasole

Tratarea durerilor musculare. Vă doare spatele sau ați făcut din nou o întindere musculară? O pungă cu boabe de fasole fierbinți este tratamentul de care aveți nevoie. Puneți două mâini pline de boabe într-un săculeț din pânză, într-o șosetă veche ori într-o cârpă și încălziți la microunde, pe poziția ”Maxim”, timp de 30 – 6- de secunde. Lăsați săculețul să se răcească 1 minut, apoi așezați-l  în zona mușchilor care vă dor.

Ambele tipuri de boabe se pot utiliza pentru umplerea mingiuțelor pentru diverse jocuri ale copiilor sau mai pot fi utilizate ca înlocuitori ai pieselor de joc (dame, bingo, Monopoly, Ne te supăra, frate! e.t.c.).

Sursa: ”Utilizări neobișnuite pentru lucruri obișnuite” – Reader’s Digest (2008)

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *